Още

  13 Исторически снимки, които няма да повярвате, че са истински – част 1

  Ако сте научили нещо от интернет, то е, че миналото е странно и объркващо място. Затова толкова много от старите снимки, когато са извадени от контекста, също са странни и/или ужасяващи. В много случаи пък контекстът само влошава нещата.

  Подай пуканките

  13. Подай пуканките

  Между 1951 и 1992г, в пустинята Невада са направени повече от 900 ядрени експлозии, а облаците от някои можели да се видят от Лас Вегас. И хората наистина ги гледали – както е на тази снимка, където военни са се наредили все едно гледат филм. Цивилни граждани дори организирали сбирки по покривите на къщите си, за да наблюдават зрелището.

  Така и не завърших летателните курсове

  12. Така и не завърших летателните курсове

  Ако се вгледате, ще забележите нещо странно в посоката, в която лети този самолет. Явно някакъв фермер е снимал свой приятел върху трактор през 1962г, когато случайно е заснел и друго интересно нещо. Това е пилотът изпитател Джордж Аирд, катапултиращ от падащ самолет.

  Приятелството е магия

  11. Приятелството е магия

  Този кон перука ли носи? Истината всъщност е по-нелепа – това са коне першерони, специално развъждани заради откачено дългите си гриви. Хората изваждали тези коне на показ, за да изумяват с уменията си по развъждане на копитни със завидни прически. Един кон бил толкова известен и печелил толкова много пари на собствениците си, че те го препарирали след смъртта му, за да продължат да го показват.

  Посрещаме нашите нови господари паяците

  10. Посрещаме нашите нови господари паяците

  Може да изглежда като сцена от ужасяваща алтернативна вселена, в която гигантски паяци са поробили хората, но всъщност това са обикновени телефонни жици, покрити със сняг.

  В големите градове като Манхатън, телефонните жици били ужасно много, преди на някой да му хрумнала гениалната идея да започнат да ги вкопават под земята.

  Човеколовката

  9. Човеколовката

  Това наистина изглежда като гигантска паяжина, в която са се хванали няколко човека. Но и тук истината е друга. Всъщност виждаме доста смели бояджии, които висят по моста Бруклин Бридж.

  Спасяването на редник Райън – на лед!

  8. Спасяването на редник Райън – на лед!

  Представете си сериозен военен филм. От онези, които печелят Оскари и се фокусират върху човешкото страдание. След това си представете напрегната развръзка, в която героите трябва да минат през границата, но тя е река. И то замръзнала. И накрая, представете си, че всички са на кънки.

  Точно това се е случвало отново и отново. Тези войници на снимката са от Холандия. И да, холандците  наистина обучавали войници на кънки за лед, които да преследват оттеглящите се врагове по замръзналата земя.

  Първите подводници се забелязвали лесно

  7. Първите подводници се забелязвали лесно

  Това е снимка на потъващ кораб от 1912г, направена само няколко дни преди катастрофата с Титаник. Странно, но корабът потънал бавно и на дълбоко, идеално изправен, с опънати платна. Милдред не се сблъскал с айсберг, а попаднал в гъста мъгла, в която моряците не успели да навигират.

   

   

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link