авг. 22, 2015
17093 Views

Най-зловещите места

Автор:
Къщата на Ридъл

Снимка: himynameisjill

Къщата на Ридъл в Палм Бийч, Флорида първоначално е била погребално бюро. Викторианската къща е разглобена и построена наново в парка Йестрийр Вилидж в Южна Флорида и през 20-те години на миналия век става собственост на Карл Ридъл.

Джозеф, един от бившите работници на Ридъл, се обесил на таванската стая в къщата. От тогава се говори, че той мразел хората и нападал всеки, който влезе в таванското помещение. Други места в къщата също са обитавани от духове и мебелите често сменяли местата си.

Хелтаун

Северната част на окръг Съмит в Охайо е известен с името Хелтаун – Адския град. През 70-те години правителството искало да изсели хората и да събори къщите, а земята да се превърне в национален парк. Тези планове така и не се осъществили, но започнали да се носят легенди.

Независимо дали са базирани на истина или са чиста измислица, легендите за Хелтаун са си страшнички. Ако карате по пътя Станфорд, ще стигнете до задънена улица, кръстена Краят на света. Според почитателите на историите за призраци, ако се задържите там прекалено дълго, ще видите какви ли не неща в гората. Легендата говори за сатанисти, избягал от лудницата пациент, огромна змия, мутанти и какво ли още не. Ако пък се отдалечите от пътя ще стигнете до гробището, където е пълно с призраци и движещи се дървета.

Гробището в Стал

Стал в Канзас е малко градче в Бъмфак, окръг Дъглас. На 16км. западно от Лоурънс и на 18км. източно от Топека, градчето се намира насред нищото. Населението на Стал е приблизително 20 души, но нека това не ви заблуждава. Мрака наднича от храстите и сенките.

В началото на 20-ти век две трагедии разтърсват малката общност. Това не е легенда, а факт. Фермер запалил полето си и след като огънят изгаснал открил обгореното тяло на сина си. При втория инцидент изчезнал младеж, който по-късно бил открит обесен на едно дърво. В книгата “Странните САЩ” се казва следното:

“Има гробища из Америка, които не само са обитавани от духове, но навлизат и в кръга на дяволското. Това са места, толкова ужасяващи, че самият Дявол се появява там. Гробището в Стал е едно от тези места.”

Според легендите гробището в Стал е един от седемте входа за Ада. След събарянето на старата църква, много хора отиват нощем да зърнат зловещото място, което е строго охранявано от полицията, особено по Хелоуин и пролетното равноденствие. Гробището е обявено за не свято и дори се говори, че папа Йоан Павел Втори е отказал да премине със самолета си над източен Канзас, когато отива в Колорадо.

Хълмовете

Снимка: Learning Junkie

Лудницата Атина е прекръстена на Хълмовете, след като става собственост на щата Охайо. Там са били извършени стотици лоботомии и често като причина за състоянието на пациентите са били посочвани мастурбацията и епилепсията.

Атина в Охайо е под номер 13 в списъка с най-обитаваните от духове места в света. Известният престъпник Били Милигън е прекарал години в лудницата. Най-известната история обаче е за 54-годишна жена пациент, която избягала и липсвала 6 седмици. Открита е мъртва в неизползвана килия. Тя била съблякла дрехите си и ги сгънала и сложила внимателно на земята, където в последствие е умряла. Поради разлагането на тялото, на земята все още се вижда петно на мястото, където е била. Призракът сега обитава изоставената килия.

Хъмбърстоун и Ла Нория

Снимка: Irish Guy’s World the World Trips

Тези две изоставени миньорски градчета в Чили наскоро бяха показани в епизод от “Истината” по SyFy. Хъмбърстоун е открит през 1872г. като миньорски град, където бизнесът процъфтявал. След няколко кризи, включително и Голямата депресия, всичко започнало да пропада и в крайна сметка през 1960г. Хъмбърстоун и околните градчета били изоставени.

Според легендата мъртвите от гробището в Ла Нория се събуждали през нощта и се разхождали наоколо. Градчетата са толкова зловещи, че жителите на близкия град Икуки отказват да ходят там. Независимо дали мъртвите оживяват през нощта, гробовете действително са открити и в тях се виждат скелетите.

Лудницата Бибери

Лудницата в Бибери е пример за лошото отношение с пациентите. Тя е открита през 1907г. и до 1960г. в нея има над 7000 пациента. Поради жестоките условия и отношение към пациентите, лудницата е затворена и изоставена през 1990г. Най-накрая през 2006г. е съборена, въпреки опасността от разнасяне на азбест.

Ужасяващото в случая не била самата лудница, а отношението към пациентите. По коридорите било пълно с човешки изпражнения, където пациентите често спели. От персоналът били груби и често измъчвали пациентите. Един от психично болните убил и разчленил жена. Тялото й било разпръснато из цялата сграда, а друг пациент си играел със зъбите й. Дори малко преди лудницата да бъде затворена, двама пациенти били освободени и два дни по-късно били открити мъртви в реката.

Замъкът Лийп

Този ирландски замък може би е най-известното място в списъка и в него се е разиграла ужасна сцена. Въпреки, че е построен от О’Банън в края на 15-ти век, замъкът е превзет от управляващите О’Каръл, на които служели О’Банън. След смъртта на Мулруни О’Каръл се зародило жестоко съперничество между двамата братя. Един от тях, който бил свещеник, е убит от другия в собствения си параклис пред очите на семейството си. Сега този параклис е известен като Кървавия параклис, по очевидни причини. Много хора са били държани като затворници и екзекутирани в замъка.

Според легендите много призраци обитават замъка, включително и звяр, наречен Елементал. Той се познавал по миризмата на изгнила плът и сяра. При обновяване на замъка, работници открили тъмница, която имала само една решетка. През нея затворниците били хвърляни и оставяни да умрат. От тъмницата били извадени три колички с човешки останки, а на пода й имало шипове, на които се нанизвали нещастниците.

Пътят Сянката на смъртта

Снимка: Steve O’s Photos

Този път в Ню Джърси криволичи в продължение на 10км. и носи зловещото име Сянката на смъртта. Историята на името му е изгубена, но не и теориите за него. Някои казват, че убийци бродят по пътя и ограбват и убиват хората, които минават по него. Според други пък името му идва от ужасното отмъщение на местните към крадците. Те оставили телата им да висят по дърветата като предупреждение за останалите. Друга легенда говори за три убийства през 20-те и 30-те години. Крадец убил жена с гаечен ключ, жена убила съпруга си и заровила главата и тялото му от двете страни на пътя и Бил Куминс, който бил застрелян и заровен в калта.Трети смятат, че е поради много фатални пътни инциденти. Най-вероятно обаче, причината е в комарите, разнасящи малария, които тероризират местните всяка година и отдалечеността на мястото.

Като оставим на страна името, има и други причини да избягвате пътя. На юг от него се намира безименно езеро, което някои наричат Призрачното езеро. Над него небето било необичайно светло, независимо по кое време на нощта сте там. Що се отнася до името, призраците на крадците от пътя бродят из района.

Един ден през 90-те години, преминаващи хора открили стотици полароидни снимки разпръснати из гората около пътя. На повечето от снимките се виждал телевизор, на който се сменяли каналите, на други пък имало жени, размазани и трудни за разпознаване, които лежали на някакъв метален обект. Местната полиция започнала разследване, но случаят скоро бил забравен.

Музеят на геноцида Тул Сленг

Снимка: WanderingtheWorld

Добре дошли в Пном Пен, Камбоджа, където се намира музеят на геноцида Тул Сленг. Тази гимназия през 1975г. е превърната в затвор, в който били измъчвани и убивани затворници. Повечето от тях били бивши войници и правителствени агенти от режима на Лон Нол.

Призраците на около 17 000 жертви от геноцида Тул Сленд продължават да бродят по коридорите и предизвикват странни случки. Повечето от жертвите били принудени да признаят за престъпления, които не са извършили. Сред убитите е имало също и много американци, французи, новозеландци, австралийци, араби, индийци, пакистанци и виетнамци. Смята се, че са оцелели само 12 души.

Мините в Париж

800px-Catacombs_rueDeLaVoieVerte

Безкрайно дългите тунели под улиците на Париж не трябва да се бъркат с Катакомбите на Париж, които са известна подземна костница. Влизането в мините е незаконно и нарушителите отнасят големи глоби. В мините са копани минерали и сега са останали само тунелите. Те са порутени, неохраняеми и опасни.

Легендата гласи, че древни създания бродят в мините. Призраците се криели в безкрайната сянка и ако някой успеел да стигна достатъчно навътре и да оживее, можел да се озове в самия Ад. Тунелите се разпростират на 600км. под Париж и повечето от тях не са картографирани. В тях не само е лесно да се изгубиш, а дори няма начин да не се изгубиш. Много части от катакомбите са на стотици метри под земята, а някои коридори са наводнени или са толкова тесни, че трябва да се пълзи през тях. Тунелите са пълни с човешки кости, поради пълните парижки гробища.

Източник: listverse.com

loading...
Категория:
Мистерии
loading...

Comments to Най-зловещите места

 • много интересно!

  брр август 22, 2010 21:05 Отговор
  • малко зловещо но готино.

   ева януари 7, 2011 15:37 Отговор
 • Първо – невероятен пост. Второ WTF?! На толкова места все призраци и повечето в щатите… Но както и да е… Вярно, някой от местата защо не са ги затворили – просто да изселят местното население, да изравнят всичко със земята, да запалят района и happy end :/

  "Тунелите са пълни с човешки кости, поради пълните парижки гробища" – а тези парижани няма ли да направят нещо по въпроса. Просто да се слезе и да се направи една експедиция, да се видят точно как са тези тунели. Хората по какви ли не стари мини се оправят и ги "картографират" там ли няма да се справят. :/

  Отново невероятен пост 🙂

  Avisel август 29, 2010 20:09 Отговор
 • Разбира се, че има още много зловещи места и със сигурност ще пишем и за тях.

  iskamdaznam август 29, 2010 21:52 Отговор
  • Пишете за остров Повелия (Poveglia) ! Това место е найстина впечатляващо със много силна история и е наистина страшничко 🙂

   Данчо Моралес февруари 25, 2012 01:51 Отговор
 • пропусналисте замъка на граф дракула

  RxX септември 8, 2010 18:26 Отговор
 • Чудесна селекция, поздравления.

  cinemascrotum октомври 9, 2010 16:52 Отговор
 • spored men tova sa mesta na koito tqvola upravlqva nqma duhove a demoni koito priemat obraz i glas na choveka 😉

  ani октомври 12, 2010 17:56 Отговор
  • Как да няма духове *хахаха* има и още как!!! Що се отнася до така наречения “дявол” това са неща наложени от църквата преди десетилетия. Невярвайте на такива институции, които налагат мнение и казват, кое е правилно и кое не. Няма правилен път – има само това, което е било и това, което предстои! Малцина са тези, които “виждат”…
   Факт, вярата е едно от най-могъщите осещания, но всеки сам трябва да избере в какво да вярва и къде е мястото му в този свят!

   Силвия март 20, 2011 15:38 Отговор
 • Много готина статия, нямам търпение да прочета и за други зловещи маеста. Ако разбира се публикувате. 🙂

  Ели юли 11, 2011 10:56 Отговор
 • когато спрях да ям гъби, чудовищата изчезнаха. горещо го препоръчвам и на всички останали. човешката психика е невероятно нещо. Не знам дали ви прави впечатление, че всички тези места са: гробища, лудници, изоставени сгради, тъмни гори или просто места, където човешката жестокост е надминавала всякакви граници. Чудя се защо досега не се е появявал призрак в най-нормална, хубава и щастлива детска градина посред бял ден? Защо няма мистериозни движещи се предмети в апартаментите в центъра на София? Защото тогава не те е страх и не ти се привиждат простотии. Освен това, стилът на писане на статията заслужава критикуване – това са хипотези, истории, фантазии, а не факти. Използвайте “казват, че там бродят духове”, а не “там бродят духове”.

  dsada септември 1, 2011 15:47 Отговор
 • Аз обичам гъби и ще си ги ям

  Линка февруари 2, 2013 19:49 Отговор
 • статията е чудесна ! Но тези хора много филми са гледали … Според мен на тези места нищо им няма .. всичко са слухове и легенди 🙂

  Моника февруари 13, 2013 19:31 Отговор
 • хаха омръзнало ми е от хора които си мислят, че това което пишат не е вярно абе смешници щом сте толкова отворени отидете и може и да не се върнете щом сте толкова отворени и мислите, че лъжат .. 😀 😀 😀 😀 колко сте ми смешни като не вярвате хахаха смешници хахаха 😀 😀 😀

  искам да знам май 18, 2013 16:00 Отговор
 • Tolkova zluve6to zvu4i osobeno za putqti ludnicite…po zlove6toto e kak sa se durjali sus tqh tam !!

  Sanyy декември 6, 2013 13:41 Отговор
 • Horata vijdat takiva neshta ot godini, ama nikoi ne vqrva dokato ne gi vidi naistina

  baxterbot юни 21, 2014 15:34 Отговор
 • Търсете в Интернет гората Аокигахара и приютът “Мери Кинг”

  Dimitoo август 9, 2015 18:27 Отговор

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup

Menu