Още

  Шокиращи случаи, в които хората присъстват на собственото си погребение

  1. Тимъти Декстър

  Ексцентричният милионер от 18 век Тимъти Декстър искал да разбере какво мислят хората за него, затова решава да инсценира собствената си смърт, а на погребението да се скрие и види какъв ефект ще окаже смъртта му върху близките и познатите му. Над 3000 души пристигат на погребението, а семейството на Декстър посреща опечалените. Те са поканени в дома му и всички се наредили край екстравагантен ковчег.

  Мъж, нает от Тимъти да се представи за свещеник, прочел дълъг текст, написан от самия „мъртвец“. След това гостите присъствали на самото заравяне на ковчега. Малко по-късно те били поканени вътре, за да хапнат, но били прекъснати от силен писък, идващ от кухнята. Един от гостите отворил вратата и видял как Декстър пребива съпругата си, защото според него тя не плакала достатъчно по време на погребението.

  Прочетете цялата история на Тимъти Декстър.

  2. Жилберто Араухо

  През 2012 година Хосе Марко получава обаждане от полицията, която го уведомява, че брат му Жилберто е починал и тялото му е в моргата. Хосе отива да го разпознае и потвърждава, че това е брат му. Семейството на загиналия организира погребение, но изведнъж се появява самият Жилберто. Появата му оказва силно въздействие върху гостите – някои припадат, други изпадат в паника.

  Араухо разказва, че научил за получилата се грешка от близък човек, който му казал, че семейството му подготвя погребение. Жилберто се опитал да звънне и да ги успокои, но страдащите му роднини помислили, че това е някаква жестока шега. По-късно Жилберто и близките му връщат тялото в моргата, от където откриват кой е загиналият – Женивалдо Сантос Гама – мъж, който наистина приличал на Жилберто.

  3. Феликс Брезеале

  Феликс Брезеале подготвял погребението си в продължение на 5 години. Тъй като никога не се оженил и нямал много приятели, му било интересно да разбере какво би казал свещеника за него. Тържественото погребение на Феликс през 1938 година добило национална популярност и присъствали 8000 души. Имало продавачи на алкохолни и безалкохолни напитки, както и на хот-дог и обстановката била повече като за карнавал, а не за погребение.

  Брезеале се появил с катафалка, стоейки седнал до шофьора. Той седнал на стол до ковчега си и изслушал думите на свещеника. Хиляди хора отишли да поздравят Феликс и да му поискат автограф. Той умира 5 години по-късно и по негово желание не било организирано погребение.

  4. Зенг Жиа

  След като присъствала на погребението на дядо си през 2013 година, Зенг Жиа решила, че иска да направи свое собствено погребение. Тя организира церемонията, кани своите близки и приятели, купува цветя и ковчег, наема фотографи и дори гримьор, който да я направи така, че да изглежда като труп. След това, Зенг ляга в ковчега, държейки в ръцете си любимата си кукла Hello Kitty.

  Зенг затваря очи и започва да слуша речите на близките си. Всички казват какво мислят за нея, а по-късно тя споделя, че това преживяване й е помогнало да разбере как хората гледат на нея. Зенг прекарва един час в ковчега със затворени очи, а когато ги отваря, казва, че за нея светът се е променил и се е научила да цени живота си повече.

  5. Адемир Хорхе

  Няколко от роднините на Адемир идентифицирали жертвата от автомобилна катастрофа през 2009 година. Всеки от тях потвърдил, че това е той, макар че тялото било почти неузнаваемо. Семейството му организирало погребение, което трябвало да се състои на следващия ден.

  Тялото било поставено в ковчег и близките се приближавали, за да се сбогуват със загиналия. Майката на Адемир дълго гледала тялото и не можела да повярва, че това е синът й. Тя била права, това не бил синът й. Адемир прекарал нощта на паркинг за камиони, където се черпел с приятели. Той нямал идея, че семейството му го смятало за мъртъв. Когато разбрал, той веднага се отправил към мястото на погребението, за да увери близките си, че е жив.

  6. Ноела Рукундо

  След погребението, на което присъствала, австралийката Ноела се прибрала в хотелската си стая и разговаряла по телефона със съпруга си. Тя му споделила, че не се чувства добре и той я посъветвал да излезе на въздух, за да се освежи. Ноела се вслушва в съвета на съпруга си, но когато излиза вижда как един непознат мъж се приближава към нея с насочен към лицето й пистолет.

  Появяват се още няколко мъже, които отвличат Ноела. Когато пристигат на тайното място, мъжете връзват Ноела на един стол и я питат защо според нея мъжът й иска да я убие. Тя не вярва на това, което чува и не може да даде отговор на въпроса. Тогава един от похитителите се обажда на съпруга на Ноела и тя чува как лично той дава заповедта за убийството й.

  След телефонния разговор един от мъжете се приближава до Ноела и казва, че няма да я убият, защото били против убиването на жени и деца. Те я освобождават 2 дни по-късно и й дават мемори карта, на която са записани всички разговори между наемните убийци и съпруга на Ноела.

  Ноела се връща в Австралия и разбира, че съпругът й е съобщил, че тя е починала при трагичен инцидент. В деня на погребението, малко преди неговия край, Ноела се приближава до съпруга си. Ужасен, той пада на колене и през сълзи се извинява за стореното. Ноела се обажда в полицията, а мъжът й прави пълни самопризнания. Той казва, че искал да я убие, защото смятал, че Ноела ще го изостави заради друг мъж, което тя отрича. Осъден е на 9 години лишаване от свобода.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link