Още

  Светът на Катарина Стефанович

  Невероятни цветове, необикновени композиции, спиращи дъха сцени и магическа светлина ни отвеждат в един малко по-различен и приказен свят от този, който сме свикнали да виждаме около нас.

  Катарина Стефанович е сръбкиня, която по професия е инженер, но най-обича да прекарва свободното си време в Панонийската равнина, близо до дома си, където и заснема изключителните пейзажи. Казва, че може да прекара целия си живот там и винаги да открива по нещо невероятно, което да заснеме. Интересното е, че Катарина снима с аналогов фотоапарат, след което сканира снимките и започва да си играе с формите и цветовете. Ето какво още казва тя:

  Чета много коментари за моите снимки по повод това дали използвам Photoshop и дали изобщо е редно да се използва. Разбирам въпроса, но що се отнася до моите творби, фотографията ми служи като основа, върху която изкривявам реалността.

  Не съм фото репортер, така че не се чувствам задължена да подчертавам всеки детайл. Това, което се опитвам да постигна, е да придам значение на целия кадър, създавайки гледка, която на мен би ми се искало да съществуваше. И след като това е невъзможно в истинския живот, правя го във виртуалния. Моята работа е може би не толкова фотография, колкото фото рисунка.

  Всички снимки на Катарина можете да видите тук: flickr.com/photos/jup3nep/

  Всички снимки в тази статия са публикувани с разрешението на Катарина Стефанович, която притежава правата за тяхното ползване!

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link