Още

  Тайният апартамент на върха на Айфеловата кула

  Когато Айфеловата кула е отворена официално през 1889г, Густав Айфел получава световно признание. Но това сякаш не му е било достатъчно и скоро след това става ясно, че си е направил таен малък апартамент близо до върха, за което парижкият елит му завижда.

  Тайният апартамент на върха на Айфеловата кула

  Намиращ се на трето ниво на кулата, тайният апартамент на Айфел не е голям, но е уютен. В контраст със стоманената конструкция на кулата, апартаментът е декориран и обзаведен семпло, което е допадало на учените по онова време. Стените са покрити с тапети, а сред обзавеждането са меки табуретки, дървени шкафове и дори пиано. Точно до малкия апартамент някога е имало лаборатория.

  Тайният апартамент на върха на Айфеловата кула

  Щом се разчува за малката тайна на Айфел, висшето общество на Париж позеленява от завист. Говори се, че Айфел е получавал оферти от космически суми, само за да отдаде помещението под наем за една вечер. Той обаче отказвал на всички и предпочитал да използва мястото за почивка и забавление на престижни гости като Томас Едисън.

  Тайният апартамент на върха на Айфеловата кула

  Днес, след като дълги години е бил затворен, апартаментът може да бъде посещаван от туристи. Повечето от оригиналното обзавеждане все още стои и има два странно изглеждащи манекена на Айфел и Едисън.

   

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link