юли 6, 2014
27258 Views

Топ 10 най-богати престъпници в историята

Автор:
1. Пабло Ескобар ($30 милиарда)

Топ 10 най-богати престъпници в историята

Роден в колумбийско село без ток, Пабло Ескобар успява да се издигне до един от най-богатите и влиятелни хора в света. В пика на своята престъпна кариера той е прекарвал по 15 тона кокаин всеки ден, осигурявайки си сигурни доставки, като е предлагал на властите “олово или сребро” – куршуми или подкуп.

През 1989г, списание Forbes изчислява, че Ескобар е седмият най-богат човек в света с около $30 милиарда. В края на 80-те, той контролира 80% от световния пазар на кокаин. Борбата на останалите колумбийски картели да се задържат в бизнеса превръщат Колумбия в столицата на убийствата с 27 100 убийства през 1992г. Убийствата продължили да растат, след като Ескобар обявил награда за всеки убит полицай.

През 1992г американските специални части сформират група от висококвалифицирани професионалисти, които да обучават и съветват специална колумбийска полицейска част, създадена с цел издирването и залавянето на Ескобар. Така започва войната срещу най-големият наркобос в света, в която са убити повече от 300 от най-близките му хора и роднини, а голяма част от собствеността му е унищожена.

Войната приключва на 2 декември 1993г, когато колумбийските власти успяват да открият Ескобар в Меделин. Заедно със своя бодигард, той започва престрелка с полицаите и се опитва да избяга, но и двамата са застреляни.

 

loading...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Категория:
Избрани · Топ
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup

Menu