ное. 9, 2015
24071 Views

Топ 10 снимки от конкурса на Nat Geo

Автор:

Ежегодният фото конкурс на National Geographic тече с пълна сила. Всяка година фотографи от цял свят споделят свои снимки, които ни пренасят на далечни места, свързват ни емоционално и ни карат да се вълнуваме.

Официалните категории са хора, места и природа. Конкурсът започна на 1 септември и приема снимки до 16 ноември, като таксата за участие е $15 на снимка, а наградите включват $10 000 парична награда и пътуване до дирекцията на NG, както и $2500 награда за победителя във всяка категория и публикуване на снимката му в списанието. Ето ги и 10-те снимки, които са ни направили най-голямо впечатление досега.

1. Тук хората са малцинство

Снимката е направена в Южна Джорджия на 14 декември от фотографа Steffen Flügel, който описва преживяването като поразително и споделя, че това е едно от малкото останали места по света, където хората могат да се почувстват като малцинство.

Топ 10 снимки от конкурса на Nat Geo

Снимка: Steffen Flügel

2. Мълния над Подковата

J. Cho е успял да направи няколко снимки на меандъра Подковата в река Колорадо, но тази е най-впечатляващата му. Ясно се вижда мълнията, както и движението на бурята.

Мълния над Подковата

Снимка: J. Cho

Търговски обучения - myjobistosell.com

3. В бездната

D. Briggs е заснел как алпинист се спуска в ледника Хейдън. Там човек се чувства миниатюрен и нищожен, безсилен пред живите ледени реки.

В бездната

Снимка: D. Briggs

4. Синята вселена

Hiroki Kondo е заснел този пейзаж в парк Хитачи, Япония  миналата година. Цветята са синя немофила и в парка са повече от 4.5 милиона. Най-подходящият сезон е от края на април до началото на май.

Синята вселена

Снимка: Hiroki Kondo

5. Сутрешна гимнастика

Ian Duncan попаднал на една от най-интересните катерици, докато се опитвал да се наслади на гледката. Малкият приятел започнал да рови чантите за фотоапаратите, а на този кадър се пресяга към фотоапарата на друг фотограф.

Сутрешна гимнастика

Снимка: Ian Duncan

6. Детска игра по минарето

Matjaz Krivic е заснела Рина и нейни приятели да играят върху минарето на Голямата джамия в Джене.

Детска игра по минарето

Снимка: Matjaz Krivic

7. В очакване на дните

Elliot Ross е заснел Андрю, който се изкачва по нов силоз, който скоро би трябвало да се напълни със зърно, ако дъждът спре и комбайните успеят да си свършат рботата.

В очакване на дните

Снимка: Elliot Ross

8. Годафос

Големият и красив исландски водопад Годафос. „Трябва да го видите.“ – споделя  Fortunato Matteo.

Годафос

Снимка: Fortunato Matteo

9. Мистична светлина над Мачу Пикчу

След 5-дневно изкачване, Kannan V. спира за почивка в очакване небето да се изясни и слънчевите лъчи д огреят церемониалния дворец.

Мистична светлина над Мачу Пикчу

Снимка: Kannan V.

10. Тайната на потока Кади

Adam Dorn е открил едно място, където стотици светулки излизат през топлите летни вечери.

Тайната на потока Кади

Снимка: Adam Dorn

loading...
Категория:
Снимки
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *