Още

  Животни уникати

  Гигантски скакалец

  Вета – това е името на този гигантски скакалец. Размерът му е почти 18 сантиметра и тежи колкото три мишки. Живее в Нова Зеландия.

  Крадец на палми или кокосов рак

  Това е сухопътен рак-отшелник. Достига до 1 метър и е най-големият сред членестоногите на земята. Кокосовите раци са местни жители на малки острови в Индийския и Тихия океан и могат да живеят до 50 или повече години.

   

  Най-високата крава

  Възрастта на кравата, наречена Блосом, е на 13 години и тежи около 907 кг. Местният ветеринарен лекар Лин Еисби нарекъл кравата „голям тих гигант“. Височината й е около 193 см.

  Най-голямото магаре

  Казва се Ромулус. Това е специална американска порода. Височината на магарето е 1,72 метра и тежи почти 590 кг. Ромулус и неговият по-млад брат Рем живеят в ранчото на Кара и Фил Йелот в американския щат Тексас.

  Най-големият заек

  Дарий е официалното име на най-големият заек на света. Дължината на тялото му е 1,3 метра, а теглото – 22 кг.

  Най-голямото куче

  Гигантския Джорддж  е включен в книгата на световните рекорди на Гинес като най-голямото куче в света през 2010 г. Ръстът на животното  е 110 сантиметра, а теглото – 111 килограма.

   

  Най-голямата котка

  Лигър е хибрид между мъжки лъв и женска тигрица, приличащ на гигантски лъв или тигър с размазани ивици. Това е най-голямата котка в света. През 1973 г. в Книгата на световните рекорди на Гинес е записан лигър с тегло 798 кг, който живее в Южна Африка. В щата Уисконсин, САЩ, живеел и 550 килограмов лигър, който починал през 2007 г. на 21-годишна възраст.

   

  Най-големият крокодил

  При тежест от 1075 кг този морски крокодил е с дължина 6 метра. Нарекли го Лолонг и е хванат след триседмичен лов, в който участват повече от дузина човека.

  Най-големият паяк

  Най-големите паяци са паяците тарантули. Първоначално те бяха открити и описани от френския ентомолог Латрейлем в далечната 1804 г. През 1965 г. във Венецуела експедицията на Пабло Сан Мартин открила най-голямата тарантула. Неговите мъхнати лапички в размах са 28 сантиметра.

  Най-голямата риба-луна

  Особено големи екземпляри от този вид могат да растат до 4 метра вертикално и 3,5 хоризонтално и могат да тежат около 2,267 килограма.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link