ян. 6, 2018
11266 Views

Животни уникати

Автор:

Гигантски скакалец

Вета – това е името на този гигантски скакалец. Размерът му е почти 18 сантиметра и тежи колкото три мишки. Живее в Нова Зеландия.

Крадец на палми или кокосов рак

Това е сухопътен рак-отшелник. Достига до 1 метър и е най-големият сред членестоногите на земята. Кокосовите раци са местни жители на малки острови в Индийския и Тихия океан и могат да живеят до 50 или повече години.

 

Най-високата крава

Възрастта на кравата, наречена Блосом, е на 13 години и тежи около 907 кг. Местният ветеринарен лекар Лин Еисби нарекъл кравата „голям тих гигант“. Височината й е около 193 см.

Най-голямото магаре

Казва се Ромулус. Това е специална американска порода. Височината на магарето е 1,72 метра и тежи почти 590 кг. Ромулус и неговият по-млад брат Рем живеят в ранчото на Кара и Фил Йелот в американския щат Тексас.

Най-големият заек

Дарий е официалното име на най-големият заек на света. Дължината на тялото му е 1,3 метра, а теглото – 22 кг.

Най-голямото куче

Гигантския Джорддж  е включен в книгата на световните рекорди на Гинес като най-голямото куче в света през 2010 г. Ръстът на животното  е 110 сантиметра, а теглото – 111 килограма.

 

Най-голямата котка

Лигър е хибрид между мъжки лъв и женска тигрица, приличащ на гигантски лъв или тигър с размазани ивици. Това е най-голямата котка в света. През 1973 г. в Книгата на световните рекорди на Гинес е записан лигър с тегло 798 кг, който живее в Южна Африка. В щата Уисконсин, САЩ, живеел и 550 килограмов лигър, който починал през 2007 г. на 21-годишна възраст.

 

Най-големият крокодил

При тежест от 1075 кг този морски крокодил е с дължина 6 метра. Нарекли го Лолонг и е хванат след триседмичен лов, в който участват повече от дузина човека.

Най-големият паяк

Най-големите паяци са паяците тарантули. Първоначално те бяха открити и описани от френския ентомолог Латрейлем в далечната 1804 г. През 1965 г. във Венецуела експедицията на Пабло Сан Мартин открила най-голямата тарантула. Неговите мъхнати лапички в размах са 28 сантиметра.

Най-голямата риба-луна

Особено големи екземпляри от този вид могат да растат до 4 метра вертикално и 3,5 хоризонтално и могат да тежат около 2,267 килограма.

loading...
Категория:
Животни
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *