Още

  13 Исторически снимки, които няма да повярвате, че са истински – част 2

  Ако сте научили нещо от интернет, то е, че миналото е странно и объркващо място. Затова толкова много от старите снимки, когато са извадени от контекста, също са странни и/или ужасяващи. В много случаи пък контекстът само влошава нещата.

  Железният човек: Началото

  6. Железният човек: Началото

  Иска ни се да вярваме, че това е дядото на Тони Старк, но всъщност е Честър Макдъфи, който стои до водолазен костюм, негово изобретение. Костюмът тежал 250кг и не бил напълно водонепромокаем, което означава, че разполагал с помпа, която изкарвала водата от него, докато водолазът се опитвал да не се удави.

  Завръщане в бъдещето: Част 2, 1947г

  5. Завръщане в бъдещето: Част 2, 1947г

  Хората постоянно питат защо още няма летящи коли. Какво чака науката? Е, млъкнете вече, защото се оказва, че летящи коли е имало още през 1947г.

  Това е Конвеър Модел 118. Може да изглежда като кофти Фотошоп манипулация, но всъщност е истинско превозно средство, което наистина е работело.

  Това не е Луната…

  4. Това не е Луната…

  Какво, мислели сте си, че цепелините се надуват като гигантски балони? Не, всъщност са мегаструктури като Звездата на смъртта. А в миналото е имало само един начин за изграждането на толкова огромна рамка: със стълба и чук. Виждате ли работниците на върха на тези стълби?

  Ихууу!

  3. Ихууу!

  Ако си мислите, че това е някаква каскада на откачен пилот, помислете пак – очевидно не е нарочно. Това се случва, когато завържеш цепелина си и задуха много силен вятър. Тази снимка е от 25 август 1927г, когато цепелинът Лос Анжелис се сблъскал със сериозен проблем в лицето на вятъра.

  Парижкото око на Саурон

  2. Парижкото око на Саурон

  Така е изглеждала Айфеловата кула на световния панаир през 1900г в Париж. От върха и светел лъч светлина, който доста приличал на окото на Саурон. Снимката е толкова тъмна, че всичко е почти невидимо, само светлините си личат.

  Марк Твен, топлес

  1. Марк Твен, топлес

  Оставяме ви с тази снимка, без никакъв коментар.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови