юни 27, 2016
16743 Views

13 Исторически снимки, които няма да повярвате, че са истински – част 2

Автор:

Ако сте научили нещо от интернет, то е, че миналото е странно и объркващо място. Затова толкова много от старите снимки, когато са извадени от контекста, също са странни и/или ужасяващи. В много случаи пък контекстът само влошава нещата.

Железният човек: Началото

6. Железният човек: Началото

Иска ни се да вярваме, че това е дядото на Тони Старк, но всъщност е Честър Макдъфи, който стои до водолазен костюм, негово изобретение. Костюмът тежал 250кг и не бил напълно водонепромокаем, което означава, че разполагал с помпа, която изкарвала водата от него, докато водолазът се опитвал да не се удави.

Завръщане в бъдещето: Част 2, 1947г

5. Завръщане в бъдещето: Част 2, 1947г

Хората постоянно питат защо още няма летящи коли. Какво чака науката? Е, млъкнете вече, защото се оказва, че летящи коли е имало още през 1947г.

Това е Конвеър Модел 118. Може да изглежда като кофти Фотошоп манипулация, но всъщност е истинско превозно средство, което наистина е работело.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Това не е Луната…

4. Това не е Луната…

Какво, мислели сте си, че цепелините се надуват като гигантски балони? Не, всъщност са мегаструктури като Звездата на смъртта. А в миналото е имало само един начин за изграждането на толкова огромна рамка: със стълба и чук. Виждате ли работниците на върха на тези стълби?

Ихууу!

3. Ихууу!

Ако си мислите, че това е някаква каскада на откачен пилот, помислете пак – очевидно не е нарочно. Това се случва, когато завържеш цепелина си и задуха много силен вятър. Тази снимка е от 25 август 1927г, когато цепелинът Лос Анжелис се сблъскал със сериозен проблем в лицето на вятъра.

Парижкото око на Саурон

2. Парижкото око на Саурон

Така е изглеждала Айфеловата кула на световния панаир през 1900г в Париж. От върха и светел лъч светлина, който доста приличал на окото на Саурон. Снимката е толкова тъмна, че всичко е почти невидимо, само светлините си личат.

Марк Твен, топлес

1. Марк Твен, топлес

Оставяме ви с тази снимка, без никакъв коментар.

loading...
Категория:
Снимки
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *