окт. 18, 2009
18982 Views

Най-малките животни

Автор:

Най-малкото куче

1smallest

Дъки тежи само 635 грама, висок е 12.4 см. и държи рекорда за най-малкото живо куче. Според Гинес най-дребното куче, живяло някога е Йоркширски териер, който бил висок 7.1см.

Най-малката змия

2smallest

Leptotyphlops carlae е най-дребният вид змии в света при които възрастните екземпляри достигат до 10см. Змията е тънка като спагета и може да се побере върху една монета. Този вид змии е открит от Блеър Хеджис на о. Барбадос.

Най-малката риба

3smallest

През Януари 2006г., на о. Суматра е открита най-малката риба: Paedocypris progenetica от семейство сладководни. Тя е най-малкото гръбначно животно и е дълга само 7.9мм.

Най-малкият кон

4smallest

Малкият кон е изроден от Пол и Кей Гослинг, които се специализирали в отглеждането на порода дребни коне. Палечка обаче изглеждала като джудже в сравнение с останалите. Тя тежи само 27кг. и е висока 43см.

Най-малката котка

5smallest

Запознайте се с г-н Пийбълс. Той живее в Илинойс, на две години е, тежи 1360г., дълъг е 49см и висок 15.5см. и е най-малката котка в света!

Най-малкият хамстер

6smallest

Малечко е най-малкият хамстер в света. Тежи по-малко от 30гр., висок е 2.5см. и е спрял растежа си когато е бил едва на 3 седмици – братята му са 5-6 пъти по-големи от него.

Най-малкият хамелеон

7smallest

Brookesia Minima е дълъг само 1.2см и е най-малкият хамелеон в света. Открит е в дъждовните гори на остров близо до бреговете на Мадагаскар.

Най-малкият гущер

8smallest

Sphaerodactylus ariasae е дълъг само 16мм от носа до опашката. Той и Sphaerodactylus parthenopion си делят титлата „най-малък гущер” в света.

Най-малката крава

9smallest

Най-малката крава е рядък вид индийско зебу, наречен крава Вечур. Средната височина при този вид е 81-91 см.

Най-малкото морско конче

10smallest

Това създание е дълго само 16мм. и живее в тропическите води на Тихия океан на дълбочина между 13 и 90 метра.

loading...
Категория:
Животни
loading...

Comments to Най-малките животни

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *