Още

  Най-малките животни

  Най-малкото куче

  1smallest

  Дъки тежи само 635 грама, висок е 12.4 см. и държи рекорда за най-малкото живо куче. Според Гинес най-дребното куче, живяло някога е Йоркширски териер, който бил висок 7.1см.

  Най-малката змия

  2smallest

  Leptotyphlops carlae е най-дребният вид змии в света при които възрастните екземпляри достигат до 10см. Змията е тънка като спагета и може да се побере върху една монета. Този вид змии е открит от Блеър Хеджис на о. Барбадос.

  Най-малката риба

  3smallest

  През Януари 2006г., на о. Суматра е открита най-малката риба: Paedocypris progenetica от семейство сладководни. Тя е най-малкото гръбначно животно и е дълга само 7.9мм.

  Най-малкият кон

  4smallest

  Малкият кон е изроден от Пол и Кей Гослинг, които се специализирали в отглеждането на порода дребни коне. Палечка обаче изглеждала като джудже в сравнение с останалите. Тя тежи само 27кг. и е висока 43см.

  Най-малката котка

  5smallest

  Запознайте се с г-н Пийбълс. Той живее в Илинойс, на две години е, тежи 1360г., дълъг е 49см и висок 15.5см. и е най-малката котка в света!

  Най-малкият хамстер

  6smallest

  Малечко е най-малкият хамстер в света. Тежи по-малко от 30гр., висок е 2.5см. и е спрял растежа си когато е бил едва на 3 седмици – братята му са 5-6 пъти по-големи от него.

  Най-малкият хамелеон

  7smallest

  Brookesia Minima е дълъг само 1.2см и е най-малкият хамелеон в света. Открит е в дъждовните гори на остров близо до бреговете на Мадагаскар.

  Най-малкият гущер

  8smallest

  Sphaerodactylus ariasae е дълъг само 16мм от носа до опашката. Той и Sphaerodactylus parthenopion си делят титлата „най-малък гущер” в света.

  Най-малката крава

  9smallest

  Най-малката крава е рядък вид индийско зебу, наречен крава Вечур. Средната височина при този вид е 81-91 см.

  Най-малкото морско конче

  10smallest

  Това създание е дълго само 16мм. и живее в тропическите води на Тихия океан на дълбочина между 13 и 90 метра.

  Предишна статия
  Следваща статия

  Още публикации

  Коментари

  1. Забравили са за най-малката жаба, живее в горите на Куба, сухоземен вид е и дълга около 1.5 см., т.е. колкото човешки нокът 🙂

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови