Още

  Най-популярните породи кучета и тяхната история

  Бигъл

  6. Бигъл

  Бигълите присъстват в попкултурата още от времето на кралица Елизабет, изобразявани са в картини, литературни произведения, филми, сериали и комикси. Снупи от анимацията „Пийнътс“ е може би най-известният бигъл, но не дава точна картинка за породата.

  Макар да не притежават човешки качества, бигълите имат силен ловен инстинкт и много весел темперамент. Породата води началото си отпреди хиляди години, макар точният й произход да е изгубен в историята. Знае се обаче, че по времето на Хенри VIII бигълът е развъждан за лов, а векове по-късно се превръща в най-популярната порода кучета в САЩ.

  Първите бигъли всъщност са били доста по-дребни от днешните. Те са били високи едва 20см, но с времето са били чифтосвани с по-едри ловни кучета и така са достигнали до съвременните си размери.

  Бигълите са известни като едни от най-шумните кучета. Всъщност се смята, че името на породата произлиза от средновековен френски и се превежда буквално като „широко гърло“, но по-поетичния му превод е „шумна уста“.

  Интересен факт е, че ако опашката на бигъла не е с бял връх, значи кучето не е чистокръвен бигъл. Дали ще са няколко бели косъма или половината опашка ще е бяла, истинският бигъл винаги има бяло по опашката.

  Боксер

  5. Боксер

  Извсестно с това, че се изправя на задните си крака, за да се бори с опонента си, това куче изглежда сякаш се боксира. Всъщност, когато породата е създадена в Германия през 19-и век, боксерите са използвани за бой с кучета, както и за опазването на голям дивеч като глигани, докато ловецът пристигне.

  Боксерите имат уникална челюст с изразена прогения, което означава, че долната челюст е издадена напред и леко извита нагоре. Резците са подредени в права линия заедно с кучешките зъби, което им дава доста интересна усмивка.

  Може би ще се изненадате да научите, че боксер държи рекорд на Гинес… за най-дълъг език. Боксерът Бранди е имал 43-сантиметров език.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови