Още

  Най-популярните породи кучета и тяхната история

  Немска овчарка

  8. Немска овчарка

  Немската овчарка е златният стандарт при полицейските, военните кучета и кучетата пазачи. Породата произлиза от смесица пастирски и фермерски кучета и официално се е зародила през 1899г в Карлсруе, Германия.

  Може би най-известното качество на немската овчарка е нейната интелигентност, като тя е третата най-интелигентна порода след бордър колито и пудела. Една немска овчарка може да научи команда само след пет повторения и в 95% от случаите изпълнява още от първия път.

  Немската овчарка има лошата слава на агресивна порода и в действително е отговорна за най-много ухапвания, но добре обучените и социализирани кучета са много безопасни. Захапката на немската овчарка е със сила над 1000 нютона, което е колкото на питбула и почти колкото на ротвайлера.

  През 1921г кучето Стронгхарт става едно първите кучета филмови звезди, а година по-късно Рин Тин Тин дори надминава успеха му и днес се смята за най-известната немска овчарка. И двете кучета са получили звезда на Алеята на славата.

  Голдън ретрийвър

  7. Голдън ретрийвър

  Тази интелигентна порода е създадена от барон Туидмаут, който искал ретрийвър, подходящ за шотландския климат, терен и дивеч. За целта той кръстосал своя жълт ретривър с вече изчезналия воден туид шпаньол. По-късни кръстоски между ирландски сетер, блъдхаунд и други туид шпаньоли са довели до създаването на днешния голдън ретрийвър.

  Голдън ретрийвърът е създаден специално, за да събира дивеча по време на лов. Затова обича водата и има мека муцуна, с която не наранява дивеча. Освен това е сред породите с най-силно обоняние и днес често се използва за откриване на експлозиви и при спасителни мисии.

  Породата се нарежда на четвърто място по интелигентност.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови