фев. 27, 2015
30116 Views

Най-популярните породи кучета и тяхната история

Автор:

Пудел

2. Пудел

Къдриците му може да са ви заблудили, но пуделът не е просто красива играчка, а много интелигентна порода, която се поддава изключително на дресировка.

Първоначално създадена в Германия, породата е била използвана за събиране на дивеч от водата. Къдриците й всъщност са дело на ловците, които искали кучетата да се движат по-ефективно във водата.

Днес има три разновидности на пудела: стандартният и най-старият от трите е единствен, чиито геном е разчетен; миниатюрният се използва за откриване на трюфели; и той пуделът, който често е използван в конкурси и представления, особено по времето на Луи XVI е бил изключително модерен във Франция. Всъщност пуделът е националното куче на Франция.

Ши тцу

1. Ши тцу

Името на породата се превежда от китайски като “лъвско куче” и когато го видите, разбирате защо. Ши тцу е почитана от кралските особи порода, като тези кучета са били избора на династията Минг между 14-и и 17-и век и са открити от английски войници през Втората световна война.

Произходът на ши тцу е забулен в мистерия, тъй като породата съществува от хиляди години. Има китайски рисунки от 500г.пр.Хр., на които са изобразени приличащи на ши тцу кучета.

Ши тцу и други подобни породи са били приети в тибетските будистки храмове и са били смятани от монасите за свещени кучета. Дори са работели редом до тях, служили са като кучета пазачи и са въртели молитвените барабани по време на будистките ритуали.

Всички днешни ши тцу произлизат от 14 кучета, които генерал Дъглас и лейди Браунинг са внесли в Англия през 30-те години на миналия век.

Ши тцу са много популярни кучета, особено сред известните личности. Далай Лама много ги харесва, което доста е помогнало за популярността на породата в тибетския будизъм. Певицата Марая Кери има две лъвски кучета, кръстени Бинг и Бонг. Дори милиардерът Бил Гейтс е имал ши тцу.

 

loading...

1 2 3 4 5

Категория:
Животни
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup