Още

  Най-популярните породи кучета и тяхната история

  Булдог

  4. Булдог

  Тази порода дължи популярността си на любвеобилния си характер и очарователния си вид – кой може да устои на набръчканото лице?

  Макар днес да са големи симпатяги, преди стотици години булдозите са били развъждани за примамка на бикове. За тази цел първите булдози е трябвало да бъдат свирепи и нечувствителни към болката. Те били използвани за събиране на бикове за кастрация, но постепенно това се превърнало в кървав спорт и булдозите били принуждавани да участват в брутални и смъртоносни битки. Когато спортът бил забранен в Англия през 1835г, хората решили да се отърват от захапката на булдога и само след няколко поколения породата придобила съвсем друг характер.

  Макар различните породи да имат уникални характеристики, всички те технически са един и същ вид. Разликите се дължат на изкуствения отбор, който понякога води до усложнения. В случая с булдога, с течение на годините главата му е станала толкова голяма, че обикновено пречи на естественото раждане. 80% от булдозите трябва да бъдат израждани чрез цезарово сечение.

  Дакел

  3. Дакел

  Дакелите са били създадени с цел да бъдат безстрашни, продълговати кучета, които да влизат в дупките на язовците и да се бият с тях до смърт. Дори името на породата се превежда като „ловец на язовци“.

  Всъщност дакелът е най-дребната порода кучета, използвана за лов. Не позволявайте размера му да ви заблуди – той е пъргав и има страхотен инстинкт на ловец. Освен това от дакелите стават добри кучета пазачи, защото са винаги нащрек.

  Може да не ви се вярва, но малкият дакел е признат за най-агресивната порода от всички.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови