фев. 27, 2015
36681 Views

Най-популярните породи кучета и тяхната история

Автор:

Булдог

4. Булдог

Тази порода дължи популярността си на любвеобилния си характер и очарователния си вид – кой може да устои на набръчканото лице?

Макар днес да са големи симпатяги, преди стотици години булдозите са били развъждани за примамка на бикове. За тази цел първите булдози е трябвало да бъдат свирепи и нечувствителни към болката. Те били използвани за събиране на бикове за кастрация, но постепенно това се превърнало в кървав спорт и булдозите били принуждавани да участват в брутални и смъртоносни битки. Когато спортът бил забранен в Англия през 1835г, хората решили да се отърват от захапката на булдога и само след няколко поколения породата придобила съвсем друг характер.

Макар различните породи да имат уникални характеристики, всички те технически са един и същ вид. Разликите се дължат на изкуствения отбор, който понякога води до усложнения. В случая с булдога, с течение на годините главата му е станала толкова голяма, че обикновено пречи на естественото раждане. 80% от булдозите трябва да бъдат израждани чрез цезарово сечение.

Дакел

3. Дакел

Дакелите са били създадени с цел да бъдат безстрашни, продълговати кучета, които да влизат в дупките на язовците и да се бият с тях до смърт. Дори името на породата се превежда като „ловец на язовци“.

Всъщност дакелът е най-дребната порода кучета, използвана за лов. Не позволявайте размера му да ви заблуди – той е пъргав и има страхотен инстинкт на ловец. Освен това от дакелите стават добри кучета пазачи, защото са винаги нащрек.

Може да не ви се вярва, но малкият дакел е признат за най-агресивната порода от всички.

loading...

1 2 3 4 5

Категория:
Животни
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *