дек. 20, 2012
17788 Views

Топ 10 животински суперсили

Автор:
6. Суперсилата на торния бръмбар

Най-силното същество е не кое да е, а скромният торен бръмбар – мъжкият Onthophagus taurus може да дърпа тежест 1141 пъти по-голяма от своята. Това е все едно 90-килограмов мъж да дърпа дузина училищни автобуса. И за какво торният бръмбар използва тази своя сила? За да впечатлява момичетата разбира се.

Когато женски торен бръмбар е в размножителен период, той открива голяма дарадонка и прокопава тунел под нея, където снася яйцата си. Мъжкият, който иска да има поколение с нея, трябва да пази тунела и да отблъсква всички нашественици. Ако се справи, получава правото да бъде баща.

Суперсилата на торния бръмбар

loading...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Категория:
Животни · Избрани
loading...

Comments to Топ 10 животински суперсили

 • Учени откриха най-силното насекомо, което е и второто по сила животно в света. Това е рогатият торен бръмбар Onthophagus taurus.

  Асен Ал. декември 28, 2012 19:45 Отговор
 • Отвратен съм от розовата драконова стоножка. Изглежда бая гадничко 🙂

  MCFOXXX декември 31, 2012 17:23 Отговор
 • Е, ама колко невероятно всеки един мъжки индивид в прородата (освен човешкия) , използва даденостите си за да впечатлява женския, за да го пази, за да го защити и т.н…. Ами несравнима Божествена красота е това. Човека създава машинки в полза на човека, Господ е сътворил слаби и силни животинки, които доказват силата и любовта си, докато живеят…
  Нека сътворим един нов шестоднев.

  Дани април 9, 2013 12:56 Отговор

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup

Menu