Още

  Интересни факти за чувствата и емоциите при животните

  Ако някога сте се съмнявали, че животните имат душа, чувства и емоции също като нас, тези истории ще ви докажат, че грешите.

  Горилата Коко и любимият й филм

  Коко гледа любимия си филм „Чай с Мусолини“, но когато идва тъжната сцена, в която момчето се сбогува със семейството си, горилата се обръща с гръб към телевизора, очевидно разстроена. След малко прави знаците за думите „тъжно“, „плача“, „лошо“, „майка“ и „Коко обича“, а очите й се насълзяват.

  Последните думи на папагала Алекс

  С Алекс психоложката Айрийн Пепърбърг доказва, че не е нужен голям мозък, за да се решават сложни задачи, свързани с езика и разбирането. Преди това никой не е смятал птиците са интелигентни същества. Алекс обаче демонстрира, че разбира и може да използва думи. Неговата интелигентност е била сравнима с тази на делфините и маймуните. Според Айрийн, той е бил интелигентен колкото едно 5-годишно дете, а дори не е бил достигнал своя пълен потенциал.

  За съжаление, Алекс умира внезапно и необяснимо на 6 септември 2007г на 31 години. Неговите последни думи са били „Бъди добра, ще се видим утре. Обичам те.“

  Последните думи на папагала Алекс

  Кучетата водачи Солти и Розел, спасили стопаните си на 11 септември

  Солти бил куче водач, поверено на Омар Ривера. На 11 септември 2001г Солти и Ривера са на 71-ия етаж на първата кула. След като отказва да остави стопанина си, Солти и Дона Енрайт, началничка на Ривера, го извеждат на безопасно място.

  Кучетата водачи Солти и Розел, спасили стопаните си на 11 септември

  Когато първият самолет се врязва в Световния търговски център, Розел е на 78-ия етаж, заспала под бюрото на стопанина си. Тя се събужда от шума и бързо отвежда стопанина си Майкъл Хингсън до стълбите, въпреки дима и хаоса наоколо.

  След това повежда Хингсън и още 30 души надолу по 1463 стъпала, като посредата срещат идващите пожарникари, които Розел спира да поздрави. След малко повече от час всички излезли живи и здрави от сградата, моменти преди втората кула да се срути.

  Кучето, жертвало се, за да спаси 5 деца

  През 2007г пет деца си играели с Джак Ръсел териера Джордж, когато изведнъж били нападнати от подивели питбули. Джордж се опитал да ги прогони, но питбулите му се нахвърлили. Въпреки това успял да даде достатъчно време на децата да избягат, макар по-късно да умира от раните си. За действията си той е посмъртно награден с медал за храброст.

  Кучето, жертвало се, за да спаси 5 деца

  Белугата, спасила давеща се жена

  Когато Янг Юн се опитала да излезе обратно на повърхността от дъното, краката й се схванали и тя не можела да се движи.

  „Започнах да се давя и да потъвам още по-дълбоко. Помислих си, че със сигурност ще умра. Тогава обаче тази невероятна сила изпод мен ме избута на повърхността.“ – споделя тя.

  Оказало се, че Белугата Мила е видяла случващото се и се е втурнала на помощ, спасявайки живота на Юн.

  Белугата, спасила давеща се жена

  Горилата, която не е забравила своя стар приятел

  Деймиън Аспинал отвежда Квиби в Англия още като бебе. Когато става на 5 години, Деймиън го връща обратно в Африка, за да живее на свобода.

  5 години по-късно, Деймиън се връща в Африка, за да потърси стария си приятел, въпреки предупреженията, че Квиби е враждебно настроен към хората. Когато отива до реката и извиква Квиби по същия начин, по който го е викал преди години, изведнъж пред него се появява горила.

  „Той погледна в очите ми с невероятна емоция и любов. Изживяването беше незабравимо. Не искаше да ме пусне. Това беше най-страхотният момент в живота ми.“

  Немската овчарка, станала куче водач за сляп шпаньол

  Когато Джийн Спенсър осиновила Ели, тя не очаквала другото й куче, Лео, да стане куче водач на слепия шпаньол.

  „Водя ги на разходки в парка, където Лео развежда Ели наоколо. Той я пази и гони по-агресивните кучета от нея.“

  Немската овчарка, станала куче водач за сляп шпаньол

  Цирковите слонове, срещнали се отново след 25 години

  Джени и Шърли са били държани в плен в един и същи цирк, когато Джени е била бебе, а Шърли на 20 години, но след това са разделени. 25 години по-късно, те се виждат отново в приют за слонове. В същата нощ успяват да огънат металните пръти на клетките си, за да бъдат по-близо. Когато ги пускат на свобода, те не се разделят нито за секунда.

  „След няколко минути прегръдки, Шърли започна да реве, ама наистина силно, а Джени веднага се присъедини. Никога не бях виждала такава емоция.“ – разказва Карол Бъкли от приюта.

  https://www.youtube.com/watch?v=lF8em4uPdCg

  Невероятната история на лъва Крисчън

  Кръсчън бил осиновен от двама братя през 1969г. Когато станал твърде голям обаче, те го върнали обратно в Африка.

  Година по-късно братята отишли да го потърсят, но им казали, че Крисчън вече е водач на прайд и едва ли ще ги помни. В мига, в който ги вижда обаче, лъвът  веднага ги разпознава и се втурва към тях, прегръщайки ги.

  https://www.youtube.com/watch?v=btuxO-C2IzE

  Шимпанзетата, оплакващи своя починал приятел

  В центъра за шимпанзета в Камерун, Дороти починала от инфаркт и след това се случило нещо невероятно. Нейните приятели започнали да се прегръщат, да се утешават и да гледат емоционално как я погребват.

  Шимпанзетата, оплакващи своя починал приятел

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link