Още

  Най-дръзките обири в историята

  Не одобряваме професията на престъпниците, но се възхищаваме на всеки, който е изключително добър в това, което прави. Затова ги има и филмите като „Бандата на Оушън“ – оценяваме гениалността на измисления майстор крадец и си мислим, че такива неща стават само на кино. Оказва се, че не така, както го доказват тези случаи:

  Обир като от "Глутница кучета"

  5. Обир като от „Глутница кучета“

  Перфектно планирани обири на диаманти обикновено има само във филми като „Глутница кучета“. Това вероятно се дължи на факта, че шансовете за успех не са големи, когато трябва да наемеш шестима произволни типа с цветущи прякори, които да действат заедно.

  Въпреки това, през 2009г мафията в Лондон успява да извърши такъв обир, че крадците от филмите изглеждат като аматьори в сравнение с тях.

  Планът, организиран и финансиран от неизвестни престъпни босове, разчитал на Крейг Калдъруд и Аман Касай, които наели професионални гримьори, за да ги състарят. Двамата „старци“ след това влезли в бижутерия на Graff Diamonds и се престорили на богати бизнесмени, търсещи подаръци за съпругите си. Когато служителите отворили витрините, мъжете извадили оръжия и прибрали бижута за $65 милиона. С това извършили най-големият диамантен обир в историята на Великобритания.

  Разбира се, да се измъкнеш с плячката е най-важното при всеки обир и точно тук се намесила мафията. Когато полицията се опитала да стигне до местопрестъплението, на пътя били спрени по доста удобен за крадците начин няколко автомобила, които напълно блокирали достъпа. Мафиотите били изградили блокади от коли и оставили чист пътя за крадците да се измъкнат от града. Те пък моментално се възползвали от тази възможност и блъснали колата си в едно такси.

  Калдъруд и Касай избягали с друга кола, но единия си изтървал телефона в първата. Благодарение на това полицията успяла да стигне до тях и да ги арестува, но диамантите така и не били открити. Смята се, че са ги предали на моторист по време на бягството си, който след това ги е доставил на мафията.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови