апр. 3, 2015
16963 Views

Най-дръзките обири в историята

Автор:

Крадци задигат всичките пари на Стокхолм и бягат с хеликоптер

1. Банда задига всичките пари на Стокхолм и бяга с хеликоптер

Една от най-паметните сцени от историята на екшън филмите е тази с обира в “Жега” от 1995г. Въпросният обир, извършен от бандата на Робърт Де Ниро, прераства в улична война с картечници и експлозии. Сценарият е толкова нелеп, че почти прилича на пародия, но група сръбски бандити успяват да извършат дори още по-невероятен обир през 2009г в Швеция.

Банда от 10 престъпници задигнали хеликоптер, кацнали на покрива на депо за пари на известна охранителна фирма и въоръжени до зъби си проправили път през него.

Веднага били повикани спец частите, но престъпниците вече били разположили шипове на пътя, за да попречат на колите да минат. Междувременно, десетимата проникнали в сейфовете и започнали да товарят стотици милиони долари в хеликоптера. След това отпрашили с плячката си, докато полицията все още се чудила как да влезе в сградата.

Сигурно ще си кажете, че и полицаите имат хеликоптер и сигурно е можело лесно да кацнат и те на покрива. Можело е, само че някой бил оставил чанта с надпис “бомба” на входа за хеликоптерната площадка на полицията. Бомбата била фалшива, но забавила достатъчно властите, за да успеят крадците да се измъкнат.

По-късно някои от участниците в обира са арестувани и осъдени (на между 1 и 7 години затвор), но доста от парите така и не били открити, а това си е по-голям проблем, отколкото бихте помислили. Макар шведските власти да не обявяват колко пари са откраднати, можем да предположим, че са били адски много, понеже пускат официално предупреждение, че банкоматите в града може да останат без пари.

loading...

1 2 3 4 5

Категория:
Топ
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup