Още

  Топ 10 серийни убийци

  9. Анатолий Оноприенко – 52 жертви

  Топ 10 серийни убийци

  Украинецът Анатолий Оноприенко избирал изолирани къщи и привличал вниманието на живущите като вдигал врява. След това избивал всички по специфичен ред – първо мъжа, после жената, а накрая и децата. Обикновено накрая подпалвал къщата, за да прикрие следите си. Убивал и всеки, който имал нещастието да се окаже свидетел на свирепите му убийства.

  Когато най-после е задържан от полицията, у него са открити общо 122 предмета, включително рязана пушка, различни други оръжия, с които били извършени някои от убийствата, както и много принадлежности на жертвите.

  Оноприенко първоначално признал за осем убийства между 1989 и 1995г и отрекъл всички останали обвинения. В последствие обаче признава за убийството на 52 души в рамките на шест години. Обявява, че е убивал по заповед на гласовете в главата му.

  Поради приемането на Украйна в Съвета на Европа и отпадането на смъртното наказание в страната в следствие на това, Анатолий Оноприенко е осъден на доживотен затвор. Умира от сърдечен удар през 2013г.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови