авг. 4, 2011
37905 Views

Топ 8 най-злополучни експедиции в историята

Автор:
6. Градът Зета или “Шантавия полковник Фосет”

Картограф за Кралското Географско Дружество, артилерист в Първата световна война, приключенец, окултист и близък приятел на Сър Артър Конан Дойл, полковник Пърси Фосет хич не обичал скуката. Като чукнал петдесетте решил, че има нужда от нещо по-така и се забутал в бразилската джунгла заедно със сина си и някакъв друг шемет. Фосет бил чел в някаква книжка за изгубен град без име, който той по-късно нарекъл Зета. В описанието на града липсвали каквито и да са координати, посока, местонахождение, но това не притеснило полковника нито за миг.


Отгоре на всичко вярвал, че синът му Джон е предопределен да стане полубожество – предводител на последните чистосърдечни хора на земята, които по негови изчисления населявали бразилската джунгла. Смятаме, че е ясно колко минути отнело на тримата оптимисти да изчезнат завинаги сред дивата природа.

“Свършихме и Бонукса.”

Това, което отличава Фосет от всички останали изследователи, е предупреждението му да не изпращат спасителни експедиции след него, ако не се завърне. Опасявал се да не ги последва неговата съдба. Ама кой да ти слуша- през целия двайсети век около стотина души дали живота си в опит да открият какво се случило с добрия полковник. Последните се разминали на косъм и като откуп заплатили с всичката си екипировка на местното индианско племе, което очевидно изпитвало спешна нужда от камери, звукозаписна техника и енергийни напитки.

loading...

1 2 3 4 5 6 7 8

Категория:
Избрани · Топ
loading...

Comments to Топ 8 най-злополучни експедиции в историята

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup