ян. 19, 2015
23665 Views

Най-изумителните структури, които са построени тайно

Автор:

Храмовете на Даманхур

2. Храмовете на Даманхур

На повече от 30 метра под повърхността, издълбана директно в подножието на Алпите в северна Италия и достъпна само през една малка къща, лежи невероятна тайна.

Според Оберто Аирауди – който предпочита да го наричат Фалко – още от 10-годишен той получавал свръхестествени видения от “минал живот” за изумителни храмове. За вас диагнозата може да изглежда ясна, но Фалко си поставил за цел в живота да пресъздаде виденията си.

Една нощ през август 1978г, Фалко и няколко негови съмишленици започнали да копаят в планината. През следващите 14 години, те работели на смени от по 4 часа, използвайки прости ръчни инструменти и скиците на Фалко. След известно време тръгнали слухове, че нещо се случвало под къщата и през 1992г полицията почукала на вратата. Когато Фалко не ги пуснал, те заплашили, че ще използват динамит.

Храмовете на Даманхур

Осъзнавайки, че полицаите или говорят сериозно, или са злодеи от филм на Дисни, Фалко ги пуснал и ги превел през тайната врата към планината. Трябвал му цял час, за да ги разведе в лабиринта, който свързвал седем огромни, невероятно украсени храма, някои с височина почти 8м.

Изпълнени с удивление от видяното, властите разкрили, че наистина са Дисни злодеи и конфискували храмовете от името на правителството. Фалко получил разрешение да продължи с изписването на храмовете, но трябвало да спре всякакви изкопни работи, защото нямал разрешително. Италианското правителство обявило храмовете за “Осмото чудо на света” и не е трудно да видим защо.

loading...

1 2 3 4 5 6 7

Категория:
История
loading...

Comments to Най-изумителните структури, които са построени тайно

  • Фалос идва от гръцки: φαλλóς (phallos или phallus), което в превод означава еректирал мъжки полов член.

    От wikipedia

    Lyubo юни 6, 2016 15:43 Отговор
  • Фалос ли, авторе…?
    Кьорав карти не играе…!

    Курти юни 6, 2016 19:19 Отговор

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup

Menu