ян. 19, 2015
23666 Views

Най-изумителните структури, които са построени тайно

Автор:

Тайните градове от проекта "Манхатън"

1. Тайните градове от проекта “Манхатън”

В края на 1942г, американските инженерни войски закупуват 59 000 акъра земя на северозапад от Ноксвил, Тенеси – достатъчно, за да изградят там четири града с размерите на Манхатън. Ако това не е било достатъчно, за да започнат местните да задават въпроси, инженерите след това издигнали три огромни завода. И като казваме огромни, имаме предвид, че един от тях е бил най-голямата сграда в света по онова време.

Не след дълго, 75 000 души се стекли в града и започнали работа там, а отделно бил построен друг град, в който да живеят. И все още никой не знаел какво точно се случва. Градът дори не бил изобразен на картата.

Най-откаченото е, че всички научили истината по едно и също време – от вестниците в деня, след като САЩ пускат първата атомна бомба над Япония.

Градът в Тенеси, който след това е кръстен Оук Ридж, не бил единственият таен такъв. Докато в Тенеси изграждали Оук Ридж за работниците, които произвеждали нужните за бомбите материали, строители (които не знаели какво строят), издигали друг таен град в Лос Аламос, Ню Мексико. За военните той бил известен като Обект Y и приютявал учените и инженерите, участващи в проекта Манхатън.

Освен това, местоположението близо до пустините на Ню Мексико се оказало доста удобно… в случай, че някой иска да взриви атомна бомба наблизо.

Всичко на всичко, проектът Манхатън ангажирал повече от 130 000 души, повечето от които живеели в тайните градове и нямали представа по какво точно работят.

loading...

1 2 3 4 5 6 7

Категория:
История
loading...

Comments to Най-изумителните структури, които са построени тайно

  • Фалос идва от гръцки: φαλλóς (phallos или phallus), което в превод означава еректирал мъжки полов член.

    От wikipedia

    Lyubo юни 6, 2016 15:43 Отговор
  • Фалос ли, авторе…?
    Кьорав карти не играе…!

    Курти юни 6, 2016 19:19 Отговор

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup

Menu