окт. 21, 2014
30435 Views

Последни на света – най-редките видове на Земята

Автор:
Дървесна жаба на Раб

Този малък приятел може да се окаже най-самотното същество на Земята: известно е съществуването само на една жаба от вида и тя се намира в Ботаническата градина на Атланта, Джорджия. Това е поредният вид жаби, паднал жертва на гъбата batrachochytrium dendrobatidis, която опустошава популациите на земноводни по целия свят.

Жабата в Атланта си е имала другарче, но то е евтанизирано през 2012г, след като се разболява. За последно видът е забелязан в дивата природа през 2007г, в регион, който след това е заразен с гъбата убие.

Дървесна жаба на Раб

Шанхайска мекочерупчеста костенурка

Това е най-едрата сладководна костенурка в света. За съжаление също така е и най-рядката. Известно е съществуването само на четири индивида: два в езера във Виетнам и два в зоопарк в Китай. От четирите има само една женска, което означава, че оцеляването на вида зависи изцяло от способността й да се размножава.

За щастие тя се намира в зоопарк в Китай, заедно с мъжка костенурка. Никое от оплодените й яйца обаче не е оцеляло достатъчно дълго, за да се излюпи. Учените се опитват да подобрят условията им на живот, за да има по-голям шанс вида да оцелее.

Шанхайска мекочерупчеста костенурка някога е била доста разпространена около река Яндзъ в Китай, но е станала жертва на замърсяването на природата, застрояването и бракониерството.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Бързи и ипотечни кредити - creditpernik.com

Шанхайска мекочерупчеста костенурка

loading...

1 2 3 4

Категория:
Животни · Избрани
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *