окт. 21, 2014
30436 Views

Последни на света – най-редките видове на Земята

Автор:
Latonia nigriventer

Някога откривана единствено в блатата на езеро Хула в Израел, преди те да бъдат пресушени за разчистването на фермерски площи, тази цветна жаба е била смятана за изчезнал вид. По време на рутинен патрул в резервата обаче е открит жив индивид. Последвалото търсене открива още 10 жаби latonia nigriventer.

Макар това да са чудесни новини, популацията е една изключително малка и видът има да измине много път, докато излезе от опасността.

Latonia nigriventer

Делфин байджи

Речният делфин байджи, който някога е бил широкоразпространен в речната система на река Яндзъ, е първият бозайник от семейство китове, официално обявен за изчезнал в модерната история. След като е проведено търсене, продължило шест седмици, не е открит нито един индивид от вида.

Само година по-късно обаче, един китаец заснема делфин байджи да скача над водата. Не може да се каже дали има и други делфини от вида в река Яндзъ, но все пак е възможно. За съжаление, дори да бъдат открити още няколко делфина байджи, видът пак ще се смята за изчезнал, защото толкова малка популация не би могла да продължи съществуването му.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Бързи и ипотечни кредити - creditpernik.com

Делфин байджи

loading...

1 2 3 4

Категория:
Животни · Избрани
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *