окт. 24, 2013
64740 Views

Топ 10 изгубени в историята неща

Автор:
4. Съкровището на Ауа Мару

Съкровището на Ауа Мару

В края на март 1945г, товарният японски кораб Ауа Мару получава разрешение за безопасно отплаване от Сингапур за Токио с 2000 души и медицински провизии на борда. Макар корабът да е маркиран с червен кръст и да получава уверение за безопасно преминаване от американците, Ауа Мару е потопен от торпедо поради липса на комуникация на 1 април 1945г. От 2004-та души на борда, само един оцелява. Командирът на американската подводница е отстранен и осъден, а след войната от него е поискано обезщетение от $50 милиона за убитите моряци.

Веднага тръгнали слухове, че корабът превозвал скъпоценни метали и произведения на изкуството за над $5 милиарда. В края на 70-те Китай започва едно то най-мащабните издирвания на кораб в света и успява да открие останките. След 5 години и похарчени близо $100 милиона, китайците изваждат от дъното само някои лични вещи на загиналите, но не откриват съкровище и се отказват.

Според най-разпространената версия, на кораба не е имало съкровище и то всъщност е трябвало да бъде натоварено от Япония за Сингапур и разтоварено в Тайланд.

Търговски обучения - myjobistosell.com

loading...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Категория:
Топ
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *