мар. 6, 2015
55504 Views

10 забележителни факта за алкохола

Автор:

Американците са пили повече алкохол, отколкото вода

2. Американците са пили повече алкохол, отколкото вода

Ранните американски заселници биха се шокирали от днешната консумация на алкохол в страната – защото е много по-малка, отколкото е била по тяхно време. През 17-и и 18-и век, много американци гледали на алкохола не само като на приятно развлечение, но и като на чудотворно лекарство, което можело да лекува много болести и да върне живинката у старците. В резултат на това, те често започвали деня с напитка и продължавали да се наливат до вечерта, когато завършвали с няколко чашки в таверната.

През 1790г, според правителствени данни, средностатистическият американец е консумирал 129л бира или сйдер, 19л уиски или други дестилирани напитки, 4л вино.

През 2010г, тази статистика изглежда така: 80л бира, 6л уиски, 8л вино.

Друга причина за високата консумация на алкохол по онова време е, че тогава водата често не е била годна за пиене. Макар това да е било по-скоро европейски проблем, първите заселници решили да не рискуват и продължили да предпочитат бирата и виното пред водата.

Бяло вино може да се получи и от червено грозде

Търговски обучения - myjobistosell.com

1. Бяло вино може да се получи и от червено грозде

Героят на Пол Джамати в „Отбивки“ наблегна много върху този факт, но за онези от нас, за които хубавото вино е просто онова с коркова тапа, а не с капачка, това може да е изненадващо. Бяло вино може да се прави от червено грозде. Шампанското например се прави от сортовете грозде Пино ноар и Пино Мьоние (и двата са червени), както и бялото Шардоне, като трите сорта грозде обикновено се смесват.

Гроздовият сок е бистър и прозрачен. Червеното грозде има такъв цвят, защото ципата му съдържа червен пигмент. Ако сокът от него бъде изстискан и бързо отделен от ципата, той остава бистър. При производството на червено вино пък, винарите оставят ципите на червеното грозде да киснат в сока по време на ферментацията.

loading...

1 2 3 4 5

Категория:
Топ
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *