ян. 11, 2015
31872 Views

11 неща, които кучетата мразят да правим

Автор:
7. Разхождате го, без да му давате възможност да изследва и подушва

Има разлика от разходка до разходка. Определено е важно да научите кучето да се подчинява, когато е на каишка. Не по-малко важно е обаче и да му позволявате да изследва околността, докато го извеждате на каишка.

Кучетата виждат света с носа си и за тях е също толкова важно да подушват, колкото е за нас да виждаме. Може да се каже, че кучето оценява миризмата на едно дърво така, както ние оценяваме красивия залез. То не обича, когато не може да разгледа света поне за няколко минути на ден. Твърде често хората са твърде фокусирани върху разходката с единствената цел ходене или тоалетна.

Направете услуга на кучето си и посветете една от дневните му разходки на изследването – вървете бавно и му позволявайте да открива света с носа си. Ходете на нови места, не го дърпайте, докато то не тръгне само. За да разграничите двата вида разходки, може да използвате различни каишки, за да разбира кучето какво ще правите.

Разхождате го, без да му давате възможност да изследва и подушва

8. Държите го изкъсо

Колкото добре кучето разбира езика на тялото, толкова добре усеща и когато сте напрегнати, дори и през каишката. Като го държите на къса каишка, вие го стресирате и дразните, а тези чувства се пренасят и към вас. Сигурно ще кажете, че нямате друг избор, защото кучето ви дърпа. Затова е важно да го научите да ходи спокойно на свободна каишка.

Между вас и кучето преминава много енергия по каишката. Когато я държите отпусната, вие казвате на кучето, че всичко е наред и няма причина да се тревожи и да бъде напрегнато. Когато го дърпате към вас, все едно му казвате, че трябва да е нащрек и напрегнато.

Също както не обичате кучето да ви дърпа, то също не обича постоянно да го дърпате и да бъде под напрежение. Освен това то е много наясно, че не може да се отърве от вас, дори да мисли, че трябва да го направи. Куче, което е на къса каишка, по-често лае и реагира агресивно дори в най-малките социални ситуации.

Това нещо се усвоява трудно и много стопани го пренебрегват, но е важно разходките с кучето да бъдат приятни и спокойни.

1 2 3 4 5

Категория:
Животни

Comments to 11 неща, които кучетата мразят да правим

  • Много се радвам, че има хора които се интересуват от кучето си и го наблюдават какво харесва и какво не. Някои неща дори не знаех, че моето куче мрази да му правя. Благодаря на човекът, който се е сетил да направи този сайт и да пиши за толкова интересни и полезни неща!

    Vladislava март 31, 2015 10:34 Отговор

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup

Menu Title