ян. 11, 2015
31918 Views

11 неща, които кучетата мразят да правим

Автор:
9. Напрегнати сте

Опъването на каишката не е единственият начин кучето да долови как се чувствате. Можете да познаете кога един човек около вас е напрегнат, дори да не го осъзнавате. Кучетата също го могат.

Колкото по-стресирани и под напрежение сте, толкова по-стресирано ще е и кучето ви. А то, също като нас, не обича да се чувства така. Може да обвинявате него, но следващият път, когато кучето ви е раздразнено и стресирано, погледнете първо към себе си. Кучето може да е като огледало за вас. Когато вие сте спокойни, то също ще е спокойно.

Напрегнати сте

10. Скучни сте

Случвало ли ви се е да сте с човек, който е тотално скучен? Помните ли колко скучно ви е било, когато сте ходили с родителите си по техни задачи? Не сте можели да участвате в разговорите на възрастните, които и без това са били скучни, а през цялото време са ви повтаряли да стоите мирно и тихо. На вас обаче много ви се е искало да бягате или да счупите нещо.

Така се чувства кучето ви, когато му стане скучно. То много мрази да няма какво да прави. Вие обаче се прибирате след работа и просто искате да си починете, да свършите няколко неща, да направите вечеря и да се опънете на дивана. Това обаче е най-досадното нещо за кучето ви – цял ден ви е чакало, за да му обърнете малко внимание.

Ако кучето прави бели – влиза в шкафове и кутии, яде обувките ви или гризе краката на масата – то ви показва колко му е скучно. Има обаче лесно решение на този проблем – тренировъчните игри. Научете кучето на нови номера, припомняйте си стари номера, играйте на криеница с любимата му играчка или пък го изведете навън.

Един час такива занимания ще разнообразят значително ежедневието на кучето. Движението и разходките са важни, но като го накарате да си напрегне малко ума, то ще е много щастливо.

11. Дразните го

Това е доста очевидно, но все пак ще го споменем, защото повечето хора го смятат за забавно. Не лайте на кучето, когато го подминавате на улицата. Не махайте и не говорете на куче, което ви лае зад прозорец или врата. Не дърпайте опашката на кучето. Списъкът е дълъг, но накратко, не правете нищо, което дразни кучето ви, понеже ви се е сторило забавно.

За него не е забавно и може сериозно да повлияе на поведението му. Освен това може да се сдобиете с нови белези от зъби.

1 2 3 4 5

Категория:
Животни

Comments to 11 неща, които кучетата мразят да правим

  • Много се радвам, че има хора които се интересуват от кучето си и го наблюдават какво харесва и какво не. Някои неща дори не знаех, че моето куче мрази да му правя. Благодаря на човекът, който се е сетил да направи този сайт и да пиши за толкова интересни и полезни неща!

    Vladislava март 31, 2015 10:34 Отговор

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup

Menu Title