мар. 5, 2015
95398 Views

10 мистерии, които вече сме разгадали

Автор:

Кой е убил Мария Ридолф

2. Кой е убил Мария Ридолф

Това е едно от най-старите разрешени студени досиета. Седемгодишната Мария Ридолф била видяна за последно жива в Сикамор, Илинойс през декември 1957г заедно с рус млад мъж на име Джони, който се приближил към нея и нейна приятелка. През пролетта на 1958г, тялото й е открито на 190км от там.

ФБР агентите на Джон Едгар Хувър подозират за убийството тийнейджъра Джон Тезиър, но не успяват да отхвърлят алибито му – той се бил качил на влак от Чикаго за Рокфорд в нощта на изчезването на Мария. Тестът с полиграф не доказал лъжа и Джон бил изключен от списъка със заподозрени.

Близо половин век по-късно, Джанет, сестрата на Джон, се свързва с полицията на Илинойс и разкрива мрачна тайна: Майка й, на своето смъртно легло през 1994г, признала, че Джон наистина бил убиецът. Властите отворили наново случая срещу Тезиър, който вече бил на 70 и отдавна се бил преместил, дори сменил името си на Джак Маккъло.

Последвал пореден пробив. Приятелката от гимназията на заподозрения имала стара негова снимка, в чиято рамка детективите открили неизползван билет за влак от нощта на убийството. Това разбило старото му алиби. На процеса пък, негова снимка от 1957г е идентифицирана от приятелка на жертвата. През 2012г Маккъло е осъден на доживотен затвор.

loading...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Категория:
Мистерии
loading...

Comments to 10 мистерии, които вече сме разгадали

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup