мар. 5, 2015
84516 Views

10 мистерии, които вече сме разгадали

Автор:

Кой е убил Мария Ридолф

2. Кой е убил Мария Ридолф

Това е едно от най-старите разрешени студени досиета. Седемгодишната Мария Ридолф била видяна за последно жива в Сикамор, Илинойс през декември 1957г заедно с рус млад мъж на име Джони, който се приближил към нея и нейна приятелка. През пролетта на 1958г, тялото й е открито на 190км от там.

ФБР агентите на Джон Едгар Хувър подозират за убийството тийнейджъра Джон Тезиър, но не успяват да отхвърлят алибито му – той се бил качил на влак от Чикаго за Рокфорд в нощта на изчезването на Мария. Тестът с полиграф не доказал лъжа и Джон бил изключен от списъка със заподозрени.

Близо половин век по-късно, Джанет, сестрата на Джон, се свързва с полицията на Илинойс и разкрива мрачна тайна: Майка й, на своето смъртно легло през 1994г, признала, че Джон наистина бил убиецът. Властите отворили наново случая срещу Тезиър, който вече бил на 70 и отдавна се бил преместил, дори сменил името си на Джак Маккъло.

Последвал пореден пробив. Приятелката от гимназията на заподозрения имала стара негова снимка, в чиято рамка детективите открили неизползван билет за влак от нощта на убийството. Това разбило старото му алиби. На процеса пък, негова снимка от 1957г е идентифицирана от приятелка на жертвата. През 2012г Маккъло е осъден на доживотен затвор.

loading...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Категория:
Мистерии
loading...

Comments to 10 мистерии, които вече сме разгадали

 • Поредното любопитно четиво, което ни предовтавяте! 🙂
  Благодарим!

  интериорни врати благоевград март 5, 2015 22:55 Отговор
 • Това пак не доказва, че така са построени пирамидите.

  Ивайло Колев март 5, 2015 23:04 Отговор
 • яко е !

  Ivelinakrisko април 15, 2015 11:09 Отговор
 • За пирамидите обяснението с намокрянето на пясъка е нелепo :Д добре ще ги закарат на мястото, ами как ще ги качат и подредят в такава пирамидна конструкция :ДДД с лубриканта а 😀 абсолютно не е направено само от човека, не е възможно просто, гледал съм много предавания за тях, и винаги се стига до това заключение 🙂

  Варненец юли 9, 2015 02:38 Отговор
  • По хистори ченъл гледах, че заривали със пясък до нивото на където е построена пирамидата и всичко било на ръка или чрез добитък. Интересното тук , че има камъни на 600 км от пирамидити който тежат 400тона , като в момента 21 век и най -големия кран не може да ги пренесе на такъв терен, и аз не вярвам да сме ние хората построили пирамидите ама както викат хората да сме живи и здрави

   Видинчанин октомври 12, 2017 00:38 Отговор
 • Ако това “научно обяснение” за феномените случващи се в бермудски триъгълник е достатъчно за някого, за мен не е. Но щом пишете, че пилотът Куше (преди 30 години) и бреговата охрана на САЩ твърдят, че няма нищо особено – повярвахме.
  Чудя се дали да чета до 10

  Све ноември 22, 2016 09:45 Отговор
 • Египтяните нямат нищо общо с пирамидите, нито маите с техните. Разминали са се с едни 5-7 хиляди години. Но егото на историците не им позволява да признаят свободните си съчинения и продължават настоятелно да ги повтарят. Египтяните освен да кормят трупове и да правят мумии от тях, друго не са могли, били са далеч по-примитивни от прехождащата ги цивилизация. Маите съши са били диваци.

  W октомври 2, 2017 20:37 Отговор

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup

Menu