мар. 5, 2015
84038 Views

10 мистерии, които вече сме разгадали

Автор:

Какво е предизвикало взрива в Тунгуска?

4. Какво е предизвикало взрива в Тунгуска?

На 30 юни 1908г, огнено кълбо обхваща сибирското небе, последвано от чудовищна експлозия, която опустошава 2000кв.км. гори. Учените по-късно изчисляват, че при събитието в Тунгуска (кръстено на близката река) се е освободила 1000 пъти повече енергия от атомната бомба в Хирошима.

Специалисти достигат отдалеченото място чак през 1927г, но не откриват ясно изразен кратер или парчета от метеорит, което кара някои хора да вярват, че случилото се има нещо общо с антиматерия или извънземни. Други пък са подозирали, че Земята е била ударена от комета – понеже кометата е парче лед, тя не оставя следи.

През 2007г обаче, екип италиански учени използват акустичен скенер, за да открият кратера. Оказва се, че той е в езеро на 8км северно от мястото, където са го търсели преди това.

По-късно украински учени също доказват, че събитието в Тунгуска всъщност е било сблъсък на метеорит. Те са анализирали проби от торф от онова лято и са открили следи от минерали, които обикновено се съдържат в метеоритите, както и лонсдейлит – вещество, което се образува от ударната вълна след експлозия. Комбинацията от всички тези елементи се оказва почти идентична с метеоритен сблъсък в Аризона.

loading...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Категория:
Мистерии
loading...

Comments to 10 мистерии, които вече сме разгадали

 • Поредното любопитно четиво, което ни предовтавяте! 🙂
  Благодарим!

  интериорни врати благоевград март 5, 2015 22:55 Отговор
 • Това пак не доказва, че така са построени пирамидите.

  Ивайло Колев март 5, 2015 23:04 Отговор
 • яко е !

  Ivelinakrisko април 15, 2015 11:09 Отговор
 • За пирамидите обяснението с намокрянето на пясъка е нелепo :Д добре ще ги закарат на мястото, ами как ще ги качат и подредят в такава пирамидна конструкция :ДДД с лубриканта а 😀 абсолютно не е направено само от човека, не е възможно просто, гледал съм много предавания за тях, и винаги се стига до това заключение 🙂

  Варненец юли 9, 2015 02:38 Отговор
  • По хистори ченъл гледах, че заривали със пясък до нивото на където е построена пирамидата и всичко било на ръка или чрез добитък. Интересното тук , че има камъни на 600 км от пирамидити който тежат 400тона , като в момента 21 век и най -големия кран не може да ги пренесе на такъв терен, и аз не вярвам да сме ние хората построили пирамидите ама както викат хората да сме живи и здрави

   Видинчанин октомври 12, 2017 00:38 Отговор
 • Ако това “научно обяснение” за феномените случващи се в бермудски триъгълник е достатъчно за някого, за мен не е. Но щом пишете, че пилотът Куше (преди 30 години) и бреговата охрана на САЩ твърдят, че няма нищо особено – повярвахме.
  Чудя се дали да чета до 10

  Све ноември 22, 2016 09:45 Отговор
 • Египтяните нямат нищо общо с пирамидите, нито маите с техните. Разминали са се с едни 5-7 хиляди години. Но егото на историците не им позволява да признаят свободните си съчинения и продължават настоятелно да ги повтарят. Египтяните освен да кормят трупове и да правят мумии от тях, друго не са могли, били са далеч по-примитивни от прехождащата ги цивилизация. Маите съши са били диваци.

  W октомври 2, 2017 20:37 Отговор

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup

Menu Title