мар. 5, 2015
95399 Views

10 мистерии, които вече сме разгадали

Автор:

Замесен ли е човекът с чадъра в убийството на Кенеди?

7. Замесен ли е човекът с чадъра в убийството на Кенеди?

Една от най-необяснимите загадки от убийството на Кенеди през 1963г в Далас е присъствието на „човека с чадъра“. Неясната фигура се вижда на някои снимки с черен чадър в ръка, макар времето в онзи ден да е било ясно и слънчево. Някои хора веднага откриват конспирация в това – вероятно той е сигнализирал на снайпериста. Други подозират, че самият той може да е бил убиецът и е изстрелял отровна стреличка.

Когато случаят е отворен наново през 70-те години обаче, 53-годишният Луй Стивън Уит от Далас признава, че той е човекът с чадъра. Неговото обяснение обаче е малко странно: Уит не харесвал бащата на Джон Кенеди, бившият посланик Джоузеф Кенеди, когото обвинявал, че подкрепял политиката на британския министър-председател Невил Чембърлейн срещу Хитлер. Понеже Чембърлейн винаги носил със себе си чадър, Уит избрал деня на покушението, за да разпъне огромен, съмнителен чадър пред президента. На изслушването си той дори показал чадъра и в него нямало скрито оръжие.

Уит добавил още: „Ако Рекордите на Гинес имаха категория за хора, правещи грешното нещо в грешния момент на грешното място, аз щях да съм номер 1.“

loading...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Категория:
Мистерии
loading...

Comments to 10 мистерии, които вече сме разгадали

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup