мар. 5, 2015
84060 Views

10 мистерии, които вече сме разгадали

Автор:

Как е умрял крал Ричард III?

3. Как е умрял крал Ричард III?

Английският монарх Ричард III, описан от Шекспир като мегаломан и зъл гърбушко, е един от най-известните злодеи в историята. Макар отдавна да знаем, че кралят е умрял в Битка при Босуърт през 1485г, никой не знаеше точно как е загинал. В бой ли е убит? Какво се е случило с тялото му, което никой не е знаел къде е погребано?

След повече от 5 века, тези въпроси най-после имат отговори. През 2012г е открит гроб под паркинг в Лестър, Англия, а 5 месеца по-късно ДНК експертиза доказва, че костите са на Ричард III.

Миналата година пък учени разкриха, че по останките на краля са открити следи от 11 удара, включително 9 по главата. Липсата на рани от самозащита по ръцете кара специалистите да вярват, че той е изгубил каската си или я е свалил по време на битката, след което е бил убит при двубой с враг или нападнат от множество нападатели. Освен това са открили, че макар Ричард III да е имал гръбначно изкривяване, той не е накуцвал, както го е описал Шекспир.

loading...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Категория:
Мистерии
loading...

Comments to 10 мистерии, които вече сме разгадали

 • Поредното любопитно четиво, което ни предовтавяте! 🙂
  Благодарим!

  интериорни врати благоевград март 5, 2015 22:55 Отговор
 • Това пак не доказва, че така са построени пирамидите.

  Ивайло Колев март 5, 2015 23:04 Отговор
 • яко е !

  Ivelinakrisko април 15, 2015 11:09 Отговор
 • За пирамидите обяснението с намокрянето на пясъка е нелепo :Д добре ще ги закарат на мястото, ами как ще ги качат и подредят в такава пирамидна конструкция :ДДД с лубриканта а 😀 абсолютно не е направено само от човека, не е възможно просто, гледал съм много предавания за тях, и винаги се стига до това заключение 🙂

  Варненец юли 9, 2015 02:38 Отговор
  • По хистори ченъл гледах, че заривали със пясък до нивото на където е построена пирамидата и всичко било на ръка или чрез добитък. Интересното тук , че има камъни на 600 км от пирамидити който тежат 400тона , като в момента 21 век и най -големия кран не може да ги пренесе на такъв терен, и аз не вярвам да сме ние хората построили пирамидите ама както викат хората да сме живи и здрави

   Видинчанин октомври 12, 2017 00:38 Отговор
 • Ако това “научно обяснение” за феномените случващи се в бермудски триъгълник е достатъчно за някого, за мен не е. Но щом пишете, че пилотът Куше (преди 30 години) и бреговата охрана на САЩ твърдят, че няма нищо особено – повярвахме.
  Чудя се дали да чета до 10

  Све ноември 22, 2016 09:45 Отговор
 • Египтяните нямат нищо общо с пирамидите, нито маите с техните. Разминали са се с едни 5-7 хиляди години. Но егото на историците не им позволява да признаят свободните си съчинения и продължават настоятелно да ги повтарят. Египтяните освен да кормят трупове и да правят мумии от тях, друго не са могли, били са далеч по-примитивни от прехождащата ги цивилизация. Маите съши са били диваци.

  W октомври 2, 2017 20:37 Отговор

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup

Menu Title