мар. 5, 2015
84057 Views

10 мистерии, които вече сме разгадали

Автор:

Каква е тайната на Бермудския триъгълник

9. Каква е тайната на Бермудския триъгълник

Невъзможно е да не сте чували за Бермудския триъгълник, мястото с може би най-лоша репутация. Обхваща региона между Флорида, Пуерто Рико и Бермудските острови, където според популярния мит някаква дяволска сила кара кораби, самолети и хора да изчезват безследно.

Някои обвиняват извънземните, които отвличали хората, за да ги изучават. Други твърдят, че там се преплитат измеренията. Трети пък подхождат по-научно и посочват за виновник метана, който изригва от дълбините на океана.

Истинската мистерия на Бермудския триъгълник обаче е защо хората продължават да вярват на този мит? През 1975г, пилотът Лорънс Дейвид Куше публикува своето разследване на феномена. Когато той разгледал официалните доклади за кораби, които според авторите на паранормалното били изчезнали необяснимо, той открил, че всъщност просто били потънали заради лошо време или на борда им се случили напълно обясними инциденти, а останките им често били откривани.

Бреговата охрана на САЩ официално не признава съществуването на Бермудския триъгълник като географски регион, представляващ по-голяма опасност за кораби или самолети, и след разглеждане на докладите също твърди, че няма нищо необяснимо.

loading...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Категория:
Мистерии
loading...

Comments to 10 мистерии, които вече сме разгадали

 • Поредното любопитно четиво, което ни предовтавяте! 🙂
  Благодарим!

  интериорни врати благоевград март 5, 2015 22:55 Отговор
 • Това пак не доказва, че така са построени пирамидите.

  Ивайло Колев март 5, 2015 23:04 Отговор
 • яко е !

  Ivelinakrisko април 15, 2015 11:09 Отговор
 • За пирамидите обяснението с намокрянето на пясъка е нелепo :Д добре ще ги закарат на мястото, ами как ще ги качат и подредят в такава пирамидна конструкция :ДДД с лубриканта а 😀 абсолютно не е направено само от човека, не е възможно просто, гледал съм много предавания за тях, и винаги се стига до това заключение 🙂

  Варненец юли 9, 2015 02:38 Отговор
  • По хистори ченъл гледах, че заривали със пясък до нивото на където е построена пирамидата и всичко било на ръка или чрез добитък. Интересното тук , че има камъни на 600 км от пирамидити който тежат 400тона , като в момента 21 век и най -големия кран не може да ги пренесе на такъв терен, и аз не вярвам да сме ние хората построили пирамидите ама както викат хората да сме живи и здрави

   Видинчанин октомври 12, 2017 00:38 Отговор
 • Ако това “научно обяснение” за феномените случващи се в бермудски триъгълник е достатъчно за някого, за мен не е. Но щом пишете, че пилотът Куше (преди 30 години) и бреговата охрана на САЩ твърдят, че няма нищо особено – повярвахме.
  Чудя се дали да чета до 10

  Све ноември 22, 2016 09:45 Отговор
 • Египтяните нямат нищо общо с пирамидите, нито маите с техните. Разминали са се с едни 5-7 хиляди години. Но егото на историците не им позволява да признаят свободните си съчинения и продължават настоятелно да ги повтарят. Египтяните освен да кормят трупове и да правят мумии от тях, друго не са могли, били са далеч по-примитивни от прехождащата ги цивилизация. Маите съши са били диваци.

  W октомври 2, 2017 20:37 Отговор

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup

Menu Title