сеп. 5, 2011
23746 Views

Най-големите обири в историята

Автор:

Всеки си е фантазирал какво би направил с един милион долара. Някои хора обаче решават да превърнат фантазиите си в реалност и да изкарат бързи пари, които да ги осигурят за цял живот и да ги вкарат в историята като едни от най-големите обирджии. В този списък ви представяме някои от най-големите обири през последния век.

Луфтханза (1978г.) – $5,8 милиона

През 1978г. свързваният с мафията Джими Бърк и няколко негови съучастници планират обира на авиокомпания Луфтханза. Всичко започва когато Мартин Кругман, също близък с фамилията Лукезе, разказва на Хенри Хил, приятел на Бърк, за милиони долари, които не могат да бъдат проследени. Той разполагал с тази информация от Луис Уернър, който работел на летище Кенеди и му дължал $20 000.

Парите идвали в САЩ със самолет всеки месец и представлявали валутата, обменена от военните и туристите в Западна Германия. Те се съхранявали в сейф на летището и само чакали някой да си ги познае.

Ударът започва на 11 Декември, когато пазачът Кели Уолен е ударен по главата и обезоръжен, а двама маскирани мъже обезвреждат алармата. Уолен забелязва още въоръжени мъже, които влизат в склада. Тогава един от тях го приближил, извадил портфейла му и го предупредил, че знаят къде живее и могат да посетят семейството му по всяко време. Пазачът нямал друг избор, освен да им сътрудничи.

Похитителите използвали специален ключ, който Уернър им дал и успели да влязат в коридорите, където срещнали още служители от летището. Заплашили ги с оръжията си и принудили Джон Мъри да извика Руди Ейрих по интеркома. Групата на Джими Бърк знаели, че това е единственият човек, който имал комбинацията за сейфа. Ейрих бил примамен в столовата, където вече го чакали. По-късно той разказва на полицията, че обирджиите били много добре запознати с охранителната система и процедурите по отварянето на сейфа.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Щом проникват в сейфа, бандитите започват да претърсват всичко в него, докато най-накрая не откриват парите. В 16:16ч. успяват да натоварят на камион около 40 пакета с пари, след което предупреждават заложниците да не звънят в полицията преди 16:30ч. Те така и направили. Ударът продъжил точно 64 минути и заработеното от престъпниците за този един час били 5 милиона долара в брой и 875 000 в бижута. По онова време това бил най-големият обир в САЩ.

Голяма част от замесените в обира по-късно са убити по заповед на Джими Бърк. Най-накрая той е осъден за убийството на Ричард Ийтън и умира от рак на 13 Април 1996г.

loading...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Категория:
Топ
loading...

Comments to Най-големите обири в историята

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *