сеп. 5, 2011
18297 Views

Най-големите обири в историята

Автор:
Дънбар (1997г.) – $18,9 милиона

Ударът Дънбар е най-големият обир на пари в брой, при който са отмъкнати почти 19 милиона долара.

Обирът е планиран от Алън Пейс, който работил за Дънбар като регионален инспектор по безопасността. Като такъв, той имал достатъчно време да заснеме и огледа всичко. Заедно с петима стари приятели, в нощта на 13 Септември 1997г. той използва ключа си, за да влезе в сградата. Вече добре знаел как да избегне охранителните камери, така че да ни ги видят.

Щом вече били вътре, обирджиите се скрили и обезвредили всички пазачи, един по един. Пейс знаел, че в петък вечер трезорът е отворен, защото се прехвърлят големи количества пари. С пазачите се справили само за 30 минути и започнали да товарят доларите в камион, който били приготвили за целта. Пейс знаел също и кои торби били с най-едри банкноти и непоследователни номера.

От полицията веднага разбрали, че става въпрос за вътрешна работа и внимателно разпитали Пейс. Той обаче не се огънал и разследването попаднало в задънена улица. Обирджиите доста се постарали да скрият богатството си, изпирайки парите чрез сделки с недвижими имоти и съмнителни бизнеси. В крайна сметка един от тях, Юджийн Хил, сгрешил като платил на неизвестно лице с пачка пари, обвита с оригиналната лента. Като съвестен гражданин, човекът отишъл в полицията, а от там всичко се сринало доста бързо за нашите крадци. Хил бил арестуван и без да се прави на много корав, издал съучастниците си. Главатарят на бандата, Алън Пейс, получил присъда от 24 години, но голяма част от парите така и не били открити.

loading...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Категория:
Топ
loading...

Comments to Най-големите обири в историята

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup