сеп. 5, 2011
18292 Views

Най-големите обири в историята

Автор:
Нортърн банк (2004г.) – $50 милиона

На 20 Декември 2004г. почти 50 милиона долара са откраднати от Нортърн Банк в Белфаст, Ирландия. Обирът е смятан за един от най-големите в историята на Великобритания. Полицията и ирландското правителство първоначално обвиняват групировката IRA, но те отричат да имат нещо общо.

В неделя, ден преди обира, въоръжени мъже нахлуват в домовете на двама служители на банката, близо до Белфаст. Облечени като полицаи, те били пуснати от семействата, след което извадили оръжията си и отвлекли роднини на служителите, които трябвало да се държат сякаш нищо не се е случило. При мисълта, че семействата им са държани като заложници, те разбира се правели каквото им е казано. Останали в банката след края на работния ден и тогава пуснали крадците.

Там те открили необичайно голяма сума пари, която трябвало да бъде разпределена по банкоматите. Парите били натоварени на един или два камиона, след което похитителите освободили заложниците и повече не били видяни. През Март 2009г. финансовият консултант Тед Кънингам е осъден за изпирането на поне три милиона паунда от откраднатите пари. Други осъдени няма и случаят все още се разследва.

loading...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Категория:
Топ
loading...

Comments to Най-големите обири в историята

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup