сеп. 5, 2011
14628 Views

Най-големите обири в историята

Автор:
Големият влаков обир (1963г.) – $80 милиона

Това е най-големият обир в историята на Англия до 2006г. На 8 Август 1963г. 15-членна група задига 2,3 милиона лири от влак в района на Ледбърн.

Влакът, който пътувал от Глазгоу за Лондон, бил спрян от фалшив сигнал. Обирджиите, водени от Брус Рейнълдс, успели да влязат и изхвърлили единия машинист навън, а другият е принуден да отдели вагонът с парите и да го премести километър по-надолу, където е паркиран джип, за да превози плячката. Макар да успяват да се измъкнат с парите, 13 от участниците в обира са арестувани и осъдени на затвор, след като полицията открива отпечатъците им на влака.

Що се отнася до Брус Рейнълдс, той е заловен пет години по-късно и лежи в затвора до 1979г. След освобождаването си е приет от обществото като бивш престъпник и автобиографичната му книга е приета добре.

loading...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Категория:
Топ
loading...

Comments to Най-големите обири в историята

  • Всъщност най-големия обир в историята са 6 милиарда долара от 20-те, които американската армия превозва и раздава в Ирак след окупацията. Освен няколко мъртви военни няма сериозни улики, а и никой не се наема да разследва сериозно. Предполага се, че са откраднти от военни или паравоенни формирования.

    Max септември 5, 2011 23:06 Отговор

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup

Menu