Още

  Най-странните експерименти

  Хибрид между човек и маймуна

  Десетилетия наред се носели слухове, че руснаците  са провеждали експерименти с цел да създадат хибрид между човек и маймуна, но чак след падането на Съветския съюз и разсекретяването на руските архиви, слуховете се потвърждават.

  Д-р Илия Иванов бил световно признат експерт по ветеринарно репродуктивна биология, но искал да направи нещо повече в живота си. През 1927г. той пътува до Африка за да чифтоса човек с маймуна.

  За щастие опитите му не били успешни. До голяма степен провалът му се дължал на това, че трябвало постоянно да крие истинската цел на експериментите си пред екипа на лабораторията в западна Гвинея. Ако откриели какво се опитвал да направи, пише той в дневника си, „това ще доведе до много неприятни последствия”. Принуден да работи тайно, той не можел да направи почти нищо, въпреки че е записал два неуспешни опита изкуствено да осемени женски шимпанзета с човешки сперматозоиди.

  Разочарован, Иванов се връща в Съюза. Със себе си води орангутана Тарзан, надявайки се да продължи изследванията си в по-добра обстановка. Той започнал да търси доброволки, които да износят детето на Тарзан и учудващо успял да открие няколко. Обаче Тарзан умрял, а Иванов бил изпратен в затвора за няколко години. Това слага край на изследванията му. Носят се слухове, че други руски учени са продължили работата на Иванов, но няма доказателства за това.

  Още публикации

  Коментари

  1. “ Когато Станли Милграм публикувал резултатите от експеримента си през 1963г., това шокирало цялото научно общество.“
   Хубаво щеше да е да обясните първо за какъв експеримент става въпрос

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link