ное. 27, 2009
48494 Views

Най-странните експерименти

Автор:
Трансплантация на маймунска глава

Когато Владимир Демиков представил двуглавите си кучета през 1954г. това довело до странна хирургична надпревара между двете суперсили. За да докажат, че техните хирурзи са най-добрите, американското правителство започнало да финансира Робърт Уайт, който започнал серия от експериментални операции, провеждани в изследователския му център в Кливланд, Охайо. Резултатът бил първата успешна трансплантация на маймунска глава.

На 14 Март 1970г. на Уайт и помощниците им отнело часове за внимателното провеждане на операция, при която трябвало да трансплантират глава от една маймуна върху тялото на друга. Когато маймуната се събудила и разбрала, че са сменили тялото й, тя проследила с очи Уайт и му се озъбила. Маймуната оцеляла само ден и половина преди да почине от усложнения след операцията.

Уайт мислел, че е нещо като герой, но хората били ужасени от това, което е направил. Въпреки всичко Уайт стартирал кампания за събиране на средства за трансплантация на човешка глава. Дори говорил с Крейг Жетовиц, който бил почти изцяло парализиран и се съгласил да бъде първият, подложил се на процедурата. Обществото все още е далеч от приемането на идеята за трансплантация на човешка глава, но с хора като Уайт това може и да стане реалност един ден.

loading...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Категория:
Мистерии
loading...

Comments to Най-странните експерименти

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup