ное. 27, 2009
48485 Views

Най-странните експерименти

Автор:
Докторът, който пие повръщано

Колко далеч бихте стигнали за да докажете теорията си? Стъбинс Фирт, доктор от Филаделфия в началото на 19-ти век направо преминал границата.

Той забелязал, че жълтата треска се появява през лятото, но изчезва през зимата. От това Фирт заключил, че болестта не е заразна. Според него заболяването се причинявало от редица стимуланти като топлина, храна и шум.

За да докаже теорията си, Фирт искал да демонстрира, че колкото и да се излага на жълтата треска, няма да я прихване. Започнал като направил малки разрези на ръката си и ги полял с прясно повръщано от пациент с жълта треска. Не се разболял.

След това намазал с повръщано очите си. Сложил малко в тенджера на котлон и вдишал изпаренията. Направил повръщаното на хапчета и ги глътнал. Накрая стигнал до там, че изпил цяла чаша с повръщано. Въпреки всичко това, той не успял да се разболее.

В експеримента си Фирт свободно обменял телесни течности с болни от жълта треска – кръв, слюнка, пот, урина. Успява да докаже теорията си. За съжаление грешал. Жълтата треска е изключително заразна, но се предава само по кръвен път, обикновено при ухапване от комар. Цяло чудо си е, че Фирт е останал жив след всичко това.

loading...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Категория:
Мистерии
loading...

Comments to Най-странните експерименти

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup